1. 02/10/2018

  Einde van het liveblog

  We gaan stemmen. SP, PvdD, Denk, FvD en PVV stemmen voor de motie van wantrouwen tegen minister Blok. De motie is dus verworpen. Einde van het debat en dit liveblog. Lees alles hieronder nog eens rustig terug. 

 2. 02/10/2018

  Baudet (FvD) vraagt om een langere schorsing voor hij kan stemmen over de motie van wantrouwen van de SP. Hij wil langere bedenktijd ook 'om te overleggen met andere fracties' hoe hij gaat stemmen. 

  Kamervoorzitter Arib vindt dat niks: ,,We gaan stemmen over één motie." Ze schorst 5 minuten.

  Instanews image
  © ANP — Thierry Baudet (FvD)
 3. 02/10/2018

  Blok wil, na het onderzoek, ‘welwillend kijken naar het contract van de volkenrechtelijk adviseur’. Die kon eerst ongevraagd advies geven aan de minister, maar bij een contractswijziging verdween die bepaling.

  Onder andere regeringspartijen D66 en CDA hadden er bij Blok op aangedrongen dat de volkenrechtelijk adviseur weer ongevraagd advies kan geven.

 4. 02/10/2018

  We gaan weer verder. Minister Blok ontraadt de meeste moties. Ook de motie van wantrouwen van de SP. ,,Het zal u niet verbazen dat ik die ontraad.” Kamervoorzitter Arib geeft hem een standje: ,,Dat is echt aan de Kamer, niet aan de minister.”

  Instanews image
  © ANP — Minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken
 5. 02/10/2018

  Einde van de tweede termijn van de zijde van de Kamer. Zometeen reageert minister Blok op de moties.