1. 08/12/2018

  Hiermee besluiten we ons live-blog over de demonstraties van de 'gele hesjes' en rellen in Brussel en Parijs.

 2. 08/12/2018

  Het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken meldt dat de situatie in Parijs weer onder controle is. De ongeregeldheden zouden voorbij zijn. Onze correspondent Frank Renout zegt dat dat geldt voor de Champs-Élysées waar geen demonstrant meer is te vinden. ,,Het is nog wel onrustig bij Place de la République. Daar vuurt de politie nog veel traangas af. Het is een kat-en-muis-spel dat nog tot laat kan duren.''

 3. 08/12/2018

  De Franse president Emmanuel Macron zal maandagavond op televisie zijn antwoord geven op de crisis rond het protest van de 'gele hesjes'. Dat meldt 'Le Parisien'. Macron gaat zijn visie geven op de koopkracht van de Fransen en fiscale rechtvaardigheid. 

 4. 08/12/2018

  In de Franse steden Marseille, Toulouse en Saint-Etienne zijn de demonstraties van de gele hesjes ontaardt in rellen gekomen. De politie probeert met traangas de orde te bewaren. Zeven betogers raakten gewond in Toulouse, 24 zijn opgepakt in verband met verboden wapendracht. In Saint-Etienne gooiden 200 jongeren met stenen flessen. Een politievoertuig werd in brand gestoken. Winkels werden geplunderd. Daar werden zo'n twintig mensen opgepakt. 


  Instanews image
  © REUTERS — Een pantserwagen van de Franse politie duwt een brandende auto weg in Marseille.
 5. 08/12/2018

  In Parijs zijn inmiddels 737 demonstranten aangehouden. Het is nog steeds niet rustig in de Franse hoofdstad.