1. Einde wedstrijd: 2-2

  Een spectaculair duel in Utrecht, waar PSV voor het eerst in jaren niet weet te winnen. Het gat met Ajax groeit daardoor niet tot 8, maar tot 6 punten. 

  Wij sluiten dit liveblog, bedankt voor het volgen!

 2. Grote kans voor Kerk nog! Zoet is net op tijd zijn doel uit.

 3. Gele kaart voor Steven Bergwijn

 4. Michiel Kramer wordt vervangen door Mark van der Maarel

 5. VAR: Penalty is geweigerd

  Van Boekel gaat op aanraden van de VAR kijken naar een duel tussen Dumfries en Gustafson, maar besluit geen strafschop te geven. Dick Advocaat begrijpt er niets van.

 6. GOAL! 2-2 PSV! Doelpunt Luuk de Jong

  Hij valt toch nog! De clubtopscorer glijdt een scherpe voorzet van Dumfries binnen. Zo lijkt PSV toch nog aan de tweede competitienederlaag te ontsnappen. Of zit er nog meer in het vat?

 7. Othman Boussaid wordt vervangen door Leon Guwara

 8. Bergwijn krijgt de bal met een gelukje voor de voeten. Met een puntertje verrast hij Jensen bijna, maar de keeper tikt de bal uit de hoek.

 9. Een kwartier nog in Utrecht. Vindt PSV nog een truc om puntenverlies te voorkomen of pakt de thuisploeg de eerste punten in vijf duels?

 10. Invaller Gakpo lepelt de bal op het hoofd van De Jong, die in de sandwich bij Letschert en Janssen toch aan koppen toekomt. Een meter naast.

 11. Gaston Pereiro wordt vervangen door Mohammed Amine Ihattaren

 12. Hirving Lozano wordt vervangen door Cody Gakpo

 13. Een van richting veranderd schot van Pereiro, een van de beteren bij PSV, zeilt tot opluchting van Jensen maar net naast zijn doel. De corner levert niets op.

 14. Gele kaart voor Simon Gustafson

  Nu trekt Van Boekel wel geel voor een tik op de knie van Lozano.

 15. GOAL! 2-1 PSV! Doelpunt Luuk de Jong

  Eigenlijk uit het niets doet de topscorer van de eredivisie iets terug. De Jong loopt slim weg bij Letschert en Janssen en wordt op maat bediend door Bergwijn. Jensen krijgt nog wel een handschoen tegen de bal, maar niet voldoende om de 2-1 te voorkomen.

 16. Ook na rust houdt het voorlopig niet over aan de kant van PSV. FC Utrecht houdt in de eerste tien minuten eenvoudig stand. Wanneer grijpt Van Bommel in?

 17. Lozano komt veel te laat met zijn sliding op Kerk, maar Van Boekel houdt de kaarten op zak. Advocaat ziet het hoofdschuddend aan.

 18. Dumfries glijdt bij de tweede paal tegen een indraaiende voorzet van Lozano. De mee opgekomen verdediger kan geen richting aan de bal meegeven.

 19. Aftrap tweede helft

  Zonder wijzigingen beginnen FC Utrecht en PSV aan de tweede helft.

  Langs de kant maakt een grappende Van Bommel een wisselgebaar naar arbiter Van Boekel. De PSV-trainer is niet te spreken over de arbitrage. En daar valt wat voor te zeggen.

 20. Rust: 2-0

  FC Utrecht verloor de laatste vier competitieduels op rij, maar staat halverwege wel op voorsprong tegen koploper PSV, dat dit seizoen nog maar één keer verloor. De ploeg van Mark van Bommel zet Ajax bij winst op acht punten achterstand, maar lijkt het belang daarvan geen moment in te zien. PSV speelt mat en fantasieloos, al mag het zich beklagen bij de arbitrage die geen strafschop zag in duidelijk shirtje trekken van Letschert bij De Jong.