1. 10/03/2019

  Luchtvaartdeskundige Joris Melkert ziet nog geen reden om de Boeing 737 Max 8 voorlopig aan de grond te houden,Zo’n stap is echt te voorbarig. Het gaat bij een crash namelijk bijna nooit om één enkel technisch mankement maar eerder om een samenstel van factoren.’’

  Melkert hoopt dat de zwarte doos snel meer duidelijkheid geeft. ,,Die is, anders dan bij Lion Air, niet in zee beland dus moet snel gevonden kunnen worden. En, ja, als blijkt dat het tóch aan dit toestel ligt, moet het natuurlijk aan de grond blijven."

 2. 10/03/2019

  Onder de slachtoffers van de vliegramp zondag in Ethiopië bevinden zich zeker 19 medewerkers van de Verenigde Naties, meldt de organisatie. Ook bevindt zich een aantal Duitsers onder de slachtoffers, meldt persagentschap DPA. Een exact aantal wordt niet genoemd, volgens Ethiopian Airlines zaten er vijf Duitsers aan boord.

 3. 10/03/2019

  De Nigeriaans-Canadese professor en schrijver Pius Adesanmi was een van de passagiers aan boord van het gecrashte toestel. Alsof hij een vooruitziende blik had, plaatste Adesanmi gisteren een Bijbeltekst op zijn Facebookpagina: 'Al verhief ik mij op de vleugels van de dageraad, al ging ik wonen voorbij de verste zee, ook daar zou Uw hand mij leiden, zou Uw rechterhand mij vasthouden.'

 4. 10/03/2019

  De Ethiopische minister-president heeft voor morgen een dag van nationale rouw voor alle slachtoffers van de crash afgekondigd. 

 5. 10/03/2019

  Hartverscheurende beelden van familieleden van slachtoffers die het informatiecentrum dat in Nairobi is ingericht verlaten: 

  Instanews image
  © EPA
  Instanews image
  © EPA
  Instanews image
  © REUTERS