1. 19/03/2019

  Verschillende media, waaronder Radio 1 beschrijven dat op het handgeschreven briefje dat in rode Clio is gevonden het woord Allah stond. ,,Mogelijk gaf dit briefje doorslag om van terreur uit te gaan", zegt terreurdeskundige Edwin Bakker in De Telegraaf.

 2. 19/03/2019

   Alle kranten in Nederland besteden veel pagina's aan de dodelijke schietpartij in Utrecht. Er zijn vooral reportages uit de wijk, reconstructies en interviews met deskundigen over bijvoorbeeld de communicatie na de aanslag. Vrijwel overal wordt de vraag gesteld: Was het wel een aanslag? En hebben de autoriteiten niet te snel het predicaat terreur aan de schietpartij gegeven.

 3. 19/03/2019

  De vlaggen op overheidsgebouwen hangen vandaag half stok

  Instanews image
  © Lana Leesvoer — De vlaggen op overheidsgebouwen hangen vandaag half stok. Tekening Lana Leesvoer
 4. 19/03/2019

  De politie heeft het gebied rondom het 24 Oktoberplein in Utrecht rond middernacht weer vrijgegeven. De tram is naar een remise gereden en blijft beschikbaar voor onderzoek, zo heeft de politie bekendgemaakt.

  De trams op het traject in Utrecht waar maandag de schietpartij plaatsvond, rijden dinsdag weer volgens de normale dienstregeling, meldde openbaarvervoerbedrijf U-OV eerder maandagavond al.

 5. 18/03/2019

  In Nieuwsuur zei een getuige van de schietpartij dat de dader 'Allahoe Akbar' had geroepen. Van Bree zei bij Pauw & Jinek namens de politie dat niet te kunnen bevestigen.