1. 19/03/2019

  Einde van het vragenuur. Kamervoorzitter Arib schorst de vergadering. Straks zal Wilders (PVV) een debat over de aanslag in Utrecht aanvragen. Dat zou dan nog vanmiddag moeten plaatsvinden. Onduidelijk is op dit moment of daar een meerderheid voor is. 

 2. 19/03/2019

  Ook VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff benadrukt dat er niet gespeculeerd moet worden. Hij snapt dat nog niet alle antwoorden voorhanden zijn. 

  © ANP — Klaas Dijkhoff (VVD)
 3. 19/03/2019

  Lodewijk Asscher (PvdA) benadrukt dat iedereen die nu al praat over motieven, 'voor z'n beurt spreekt'. Iedereen wil antwoorden, maar nu moeten we vooral respect betuigen voor de slachtoffers en nabestaanden, zegt hij. 

 4. 19/03/2019

  Baudet (FvD) vraagt hoe Grapperhaus de aanslag ziet in het kader van het Nederlandse asielbeleid. Ondertussen laten Kamerleden op de achtergrond van zich horen, ze vinden het duidelijk geen gepaste vraag. Grapperhaus gaat niet specifiek in op de vraag. 

 5. 19/03/2019

  Nu Thierry Baudet (FvD). Hij vraagt zich af waarom er niets bekendgemaakt is over de slachtoffers. ,,Denkt de minister niet dat als dat wel was gedaan, dat er veel sneller duidelijkheid zou zijn geweest over wat er is gebeurd?''

  Volgens Grapperhaus kan niet niet zomaar, vanwege privacyoverwegingen. ,,Het belang van de slachtoffers en hun nabestaanden wegen echt veel zwaarder dan nieuwsgaring.''