1. 22/04/2019

  Uit angst voor nog meer aanslagen hebben de autoriteiten in Sri Lanka zowel Facebook als Whatsapp tijdelijk geblokkeerd. Daarmee willen ze voorkomen dat allerlei ongefundeerde geruchten een eigen leven gaan leiden.

 2. 22/04/2019

  Een politiewoordvoerder heeft maandagmorgen bekendgemaakt dat het dodental van de aanslagen in Sri Lanka op Paaszondag is opgelopen tot 290. Er zijn zeker 500 mensen gewond geraakt. Het officiële dodental stond hiervoor op 215. De autoriteiten gaven zondagavond al aan dat dat aantal nog op kon lopen.

 3. 21/04/2019

  Er bestaat enige onduidelijkheid over het exacte aantal doden en gewonden die de aanslagen in Sri Lanka tot zover hebben geëist. Deze site houdt voorlopig 215 doden en 452 gewonden aan, waarvan 35 buitenlanders. Dat is het eerder door autoriteiten in Sri Lanka genoemde getal. Maar inmiddels spreken diverse media in Sri Lanka over 262 doden, waarvan 39 buitenlanders, en 452 gewonden. Tegelijk houden diverse andere Westerse media en persbureaus, waaronder de gerenommeerde Washington Post, lagere aantallen dan 215 aan. Zo spreekt Bloomberg over 'ruim 200 doden'. 

  Onder de bevestigde 215 doden zijn 179 slachtoffers uit Sri Lanka zelf, 3 Britten, 3 Indiërs, 2 toeristen met Britse én Amerikaanse nationaliteit, 2  Chinezen, 2  Turken, 1 Portugees en 1 Nederlandse. Van 22 buitenlandse toeristen is de nationaliteit nog onbevestigd.

 4. 21/04/2019

  De aanslagen in Sri Lanka zorgen voor een chaos op het vliegveld van hoofdstad Colombo. Passagiers moeten uren wachten. De situatie is nog verergerd nadat een pijpbom werd gevonden in de buurt van de luchthaven. De 33-jarige Guy Hendricks uit Utrecht was één van de reizigers wiens geduld zwaar op de proef werd gesteld, meldt het ANP.

  De Utrechter lag een paar dagen met een voedselvergiftiging in een ziekenhuis in Colombo en wilde zondagavond met een taxi naar het vliegveld rijden om Sri Lanka te verlaten. ,,Maar ik kon geen taxi nemen omdat er een avondklok was ingesteld'', zegt Hendricks. ,,Daarom ben ik met een ambulance naar het vliegveld gebracht. Dat was niet eenvoudig. Het stond op veel plekken vast. We zijn zelfs met de ambulance een stukje tegen het verkeer in gereden om verder te kunnen komen.'' Hendricks vliegt zondagavond naar Shanghai en reist vanaf daar naar Nederland. 

 5. 21/04/2019

  De 54-jarige vrouw die is omgekomen bij de aanslagen in Sri Lanka was op vakantie met haar gezin. Dat zegt Nederlandse ambassadeur Joanne Doornewaard op Sri Lanka tegen RTL Nieuws. De vrouw kwam om het leven bij de bomaanslag op het Cinnamon Grand Hotel in Colombo.

  Volgens de ambassadeur lijkt het erop dat er geen andere Nederlanders gewond zijn geraakt door de aanslag, maar helemaal zeker is dat nog niet. ,,Ik kan niet helemaal uitsluiten dat er andere Nederlandse slachtoffers zijn, omdat nog niet iedereen geïdentificeerd is."