1. 10/07/2019
 2. 10/07/2019

  De manier waarop Utrecht het bidbook voor het Songfestival vandaag overhandigde op het Mediapark in Hilversum (per fietskoerier) heeft de tongen flink losgemaakt op sociale media. Ook het feit dat de Jaarbeurs tóch niet geschikt blijkt om het Songfestival te organiseren en er dus een grote tent wordt opgezet, wekt op de lachspieren van twitterend Nederland. Lees hier meer.

 3. 10/07/2019
  Instanews image
  © NPO — Shula Rijxman

  Voorzitter raad van bestuur van de NPO, Shula Rijxman: ,,Het is fantastisch om te zien met welk enthousiasme en aandacht deze vijf steden gewerkt hebben aan hun bidbooks. Een enorme klus die laat zien dat het Eurovisie Songfestival nu al door Nederland wordt omarmd. Dat is fantastisch omdat we hopen dat echt heel Nederland het Eurovisie Songfestival gaat meebeleven. Welke stad het straks ook wordt: ik bedank alle steden voor het werk dat ze hebben verzet en ik verheug me met al die mooie voorstellen die hier liggen nu al op dit prachtige evenement!”

 4. 10/07/2019
  Instanews image
  © DG — Marcouch songfestival Arnhem bidbook videostill

  Met in het akoestisch uitmuntende stadion GelreDome de grootste bezoekerscapaciteit van allemaal, met nevenevenementen op een steenworp afstand in de binnenstad, met zijn goede bereikbaarheid en zijn toeristisch aantrekkelijke omgeving denkt Arnhem - zo vertelt de stad in haar bidboek - alles in huis te hebben om concurrenten Rotterdam, Utrecht, Maastricht en Den Bosch af te troeven.

  In het bidboek koppelt Arnhem de essentie van het festival aan zijn geschiedenis en maakt daar een sterke troef van in het spel om het felbegeerde predikaat ‘songfestivalstad’. De vrijheid om te kunnen zijn wie je bent of wie je wilt zijn, waarvan het Eurovisie Songfestival een extraverte uiting is, is dezelfde vrijheid waarvoor in Arnhem en omgeving bijna 75 jaar geleden zoveel mensen hun leven hebben gegeven 

 5. 10/07/2019