1. 18/09/2019

  Dit liveblog is gesloten

  Van Kooten-Arissen is klaar. Voordat Kamervoorzitter Arib het debat sluit, wenst ze de nabestaanden van de vanmorgen vermoordde advocaat Derk Wiersum, die kroongetuige Nabil B. bijstond. 

  Morgen is het woord aan premier Rutte voor de beantwoording van alle vragen. Dat belooft een pittige dag te worden voor hem, omdat de oppositie zich op een aantal punten niet gemakkelijk tevreden zal laten stellen.

  Het debat start morgen om 10.30 uur en is live te volgen op deze site. 

 2. 18/09/2019

  Van Kooten-Arissen pleit vooral voor verbinding, zowel in de omgang met elkaar, als die met dieren en de natuur. 

 3. 18/09/2019

  Baudet is klaar, we gaan naar de laatste spreker van vanavond: Femke Merel van Kooten-Arissen, die zich begin deze zomer heeft afgescheiden van de Partij voor de Dieren en als zelfstandig Kamerlid is doorgegaan. Ze verwijt het kabinet 'creatief boekhouden' als het aankomt op het milieubeleid. 

 4. 18/09/2019

  Baudet gaat door met zijn betoog. Drie 'projecten' brengen Nederland volgens hem in de problemen: migratie, Europese eenmaking en de euro, en het klimaatbeleid. ,,Als we daar niet elke dag weer alles voor opgeven, dan is de sky the limit.'' 

 5. 18/09/2019

  Baudet wordt ook aangevallen, onder meer door Jesse Klaver (GroenLinks) over de interne problemen bij Forum voor Democratie. ,,Hoe kunt u nou zeggen dat u schoon schip maakt binnen de Nederlandse politiek, terwijl het binnen uw eigen partij niet eens op orde is'', zegt Klaver, die wil dat Baudet aangifte doet als hij serieus is. 

  Baudet wijst erop dat de betreffende leden zijn geroyeerd en dat het bestuur verder is uitgebreid om problemen in de toekomst te voorkomen. De andere partijleiders lijken niet gerustgesteld