1. 16/10/2019

  De rust in Den Haag lijkt teruggekeerd. Dit liveblog wordt afgesloten. 

 2. 16/10/2019

  Rode kruizen negeren op de snelweg, over afzettingen heenrijden, trambanen blokkeren, vuurwerk afsteken, met je trekker door winkelstraten rijden. Demonstraties zijn in het verleden om minder afgekapt, maar de boeren hadden vrij spel. ,,Een bewuste keuze’’, aldus de politie. ,,We wilden de situatie niet op de spits drijven.’’ Lees hier een samenvatting van het boerenprotest [premium]!

  © ANP
 3. 16/10/2019

  Een dienstvoertuig van de Mobiele Eenheid (EM) is vanavond tegen een bouwcontainer gereden. Een man is hierdoor bekneld geraakt tussen de container en de muur. Het slachtoffer is zwaargewond. Lees hier het hele verhaal!

  © Jos van Leeuwen
 4. 16/10/2019

  Overnachten (ANP)

  Enkele tientallen boeren die vandaag hebben gedemonstreerd in Den Haag willen overnachten op het Malieveld.

  Sommige hebben speciaal daarvoor een caravan meegenomen. Andere willen overnachten in hun tractor. Volgens een woordvoerster van de boeren zijn de nieuwere modellen ruim genoeg om “even horizontaal” te gaan. De gemeente staat het niet toe dat er wordt overnacht op het Malieveld. Volgens de woordvoerster is er daarom sprake van “langdurig demonstreren”.

  De boeren willen donderdag een ontbijt aanbieden aan de Hagenaars. Hiervoor worden volgens de woordvoerster bij de Hofvijver al kraampjes opgezet die voor dit doel zijn gehuurd.

 5. 16/10/2019

  Burgemeester Remkes zegt in een verklaring over de boerendemonstratie in Den Haag dat door het doortastend optreden van de politie een veilige dag kon blijven.