1. 06/11/2019

  Dit liveblog is afgesloten. 

  De tweede landelijke onderwijsstaking van dit jaar is over zijn hoogtepunt heen. In het hele land gingen leraren, bestuurders, ouders en leerlingen de straat op, naar manifestaties of naar de Tweede Kamer. De protesten verliepen zonder incidenten. 

  De grootste bijeenkomsten waren er in Rotterdam, Amsterdam en Den Haag. Maar ook in Utrecht, Arnhem, Eindhoven, Zwolle en Leeuwarden werd gestaakt. 

  Het begrotingsdebat, waar ook de onderwijsbegroting wordt besproken, is op dit moment nog bezig in Den Haag. Verslaggever Hanneke Keultjes is daarbij en doet via Twitter live verslag. Haar tweets vind je hier.

 2. 06/11/2019

  Waar de Haagse binnenstad een paar weken geleden nog werd afgezet door het leger toen boeren op hun trekker naar Den Haag kwamen, stond er vandaag 'maar' één politiebus bij het Malieveld. 


 3. 06/11/2019

  Hij stond enkele weken geleden nog met zijn tractor op het Malieveld in Den Haag. Melkveehouder Tijs van Hoof uit het Brabantse Heusden was vanmorgen opnieuw aan het protesteren. Ditmaal bracht hij zijn kinderen per trekker naar de Antoniusschool in Heusden. Een ludieke actie om aandacht te vragen voor de werkdruk in het onderwijs. 

  ,,We willen de actie van de leerkrachten extra kracht bij zetten. Wij boeren zijn solidair met hen. Het is toch je grootste nachtmerrie dat je kinderen geen goed onderwijs kunnen krijgen.” - Lees er hier meer over. 

  Instanews image
  © FotoMeulenhof — De Antoniusschool houdt een alternatieve staking, ze beginnen met een lunch en de kinderen worden door hun ouders afgezet met tractoren.
 4. 06/11/2019

  Premier Mark Rutte kijkt vandaag uit op een spandoek van de stakers. 

 5. 06/11/2019

  Geen dagje Madurodam of bankhangen voor de leerlingen van de Zoetermeerse basisschool Wereldwijs. Zij besloten gewoon zelf voor de klas te gaan staan.