1. Einde tweede helft

AZ wint met 1-0 van VVV-Venlo en brengt het verschil met koploper Ajax weer terug tot zes punten. Bedankt voor het volgen van dit liveblog, graag tot ziens!

2. Aftrap tweede helft

De tweede helft is begonnen in Den Haag. Kan AZ de kleine voorsprong vasthouden en zo drie punten pakken tegen VVV-Venlo?

3. Einde eerste helft

Halverwege leidt AZ met 1-0 dankzij een doelpunt van Sugawara in de 39ste minuut. Tot dusver domineerde AZ en kon VVV-Venlo daar weinig tegenover zetten. Krijgen we een ander beeld in de tweede helft? Over een kwartier wordt het duel hervat.

4. GOAL! 1-0 AZ! Doelpunt van Yukinari Sugawara!

Een schot in de verre hoek van Sugawara is VVV-doelman Kirchbaum te machtig: AZ leidt tegen VVV-Venlo door een treffer van Sugawara, die vlak voor aanvang pas wist dat hij moest beginnen als vervanger van de zieke Midtsjø.