1. 30/01/2020

  LET OP: Dit liveblog is gesloten. Alle nieuwe ontwikkelingen rondom het corona-virus kun je vinden in ons nieuwe liveblog. Klik daarvoor hier.

 2. 30/01/2020

  China heeft als gevolg van de virusuitbraak alle binnenlandse voetbalwedstrijden en de Chinese Super League (CSL) voor onbepaalde tijd stilgelegd. Het CSL-seizoen zou op 22 februari van start gaan, maar wordt opgeschort om de 'preventie en bestrijding van epidemie' te kunnen uitvoeren, aldus een official van de Chinese voetbalassociatie.

  Voetbal is mateloos populair in China, dat veel vermogende clubs telt en de afgelopen jaren duurbetaalde buitenlandse spelers aantrok. Gisteren werden, op advies van de Werldgezondheidsorganisatie WHO, de wereldkampioenschappen indoor atletiek al uitgesteld tot volgend jaar. Die zouden in maart in de stad Nanjing worden gehouden. 

 3. 30/01/2020

  De Zweedse meubelgigant IKEA sluit tijdelijk al zijn dertig winkels in China. De winkelketen had eerder woensdag al aangekondigd ongeveer de helft van het aantal winkels tijdelijk te sluiten. Het filiaal in de de stad Wuhan, waar het virus uitbrak, was al op slot gedaan.

  Meerdere grote internationale ketens zijn al overgegaan tot grote winkelsluitingen in China. Koffieketen Starbucks sloot de afgelopen periode al tweeduizend filialen voor onbepaalde tijd. McDonald's heeft besloten al zijn filialen in de provincie Hubei dicht te houden.

 4. 30/01/2020

  Bij drie Japanners die werden geëvacueerd uit China is het coronavirus vastgesteld. Twee van hen hadden geen symptomen, meldt Reuters. Allen waren vanuit Wuhan teruggevlogen naar Japan.

 5. 30/01/2020

  Steeds meer luchtvaartmaatschappijen lijken het zekere voor het onzekere te nemen. British Airways stopt met vluchten naar China en American Airlines heeft vluchten van Los Angeles naar Shanghai en Peking stilgelegd.