1. 09/02/2020

  ‘Boer die zijn dieren met dit weer buiten laat, moet opgepakt’

  Instanews image
  © Martin Sharrott Fotografie — Raadslid Robert Jan Blom

  Robert Jan Blom, raadslid van Nieuw Elan (de grootste partij in de gemeenteraad van Alphen en voormalig wethouder dierenwelzijn, heeft geen goed woord over voor boeren die hun veel met dit slechte weer buiten laten.

  ,,Onze boeren zeggen toch altijd dat ze ‘zoveel van hun dieren houden’? Nou, elke boer die zijn schapen, koeien nu in de kou, regen en storm laten staan, zonder bescherming, zou direct moeten worden opgepakt. Dat zijn boeren die geen boeren horen te zijn’’, zegt hij op Twitter.

 2. 09/02/2020

  Peugeot 207 crasht op A12 bij Harmelen

  Instanews image
  © 112MediaUtrecht — De auto belandde uiteindelijk op zijn kant

  De hulpdiensten zijn even voor 21.30 uur uitgerukt naar A12 bij Harmelen voor een ongeluk.

  Door nog onbekende oorzaak raakte een Peugeot 207 in de slip en belandde op zijn kop en daarna op zijn kant op de weg. De bestuurder raakte licht gewond. De oorzaak van het ongeluk is niet bekend, maar op het bewuste tijdstip was het zeer slecht weer.

  Enkele rijstroken tussen De Meern en Harmelen zijn afgesloten voor de afhandeling van het ongeluk. Op de A12 bij Harmelen zijn meerdere rijbanen afgesloten tussen De Meern en Harmelen.

 3. 09/02/2020

  Parkeerkelder Waddinxveen blank door hevige regenbui

  Instanews image
  © AS Media — Een laag water in de parkeerkelder onder het appartementencomplex

  Op het Raadhuisplein in Waddinxveen staat een parkeerkelder blank door regenwater.

  Het door de storm opzwiepende water kon niet weg. In een mum van tijd stond een flinke laag water in de kelder van het appartementencomplex. De brandweer is bezig het water weg te pompen.

 4. 09/02/2020

  Vuilcontainers Woerden niet geleegd vanwege storm

  Instanews image
  © AD — Foto ter illustratie

  In Woerden worden maandag de vuilverzamelcontainers niet geleegd. Vanwege de storm is dat te gevaarlijk, aldus de gemeente vanavond.

  ,,Zodra de storm is gaan liggen, rijden we extra rondes. De minicontainers worden wel geleegd. We leggen ze na het legen plat neer.’’ De gemeente adviseert daarna de containers wel snel binnen te halen.

 5. 09/02/2020

  Hinder, maar geen slachtoffers in Groene Hart door storm Ciara

  Instanews image
  © AD Groene Hart — Op de Markt in Gouda moest de brandweer vanmiddag ook in actie komen

  Na een drukke avond met meer dan driehonderd meldingen van afgewaaide dakplaten en –pannen en omgewaaide bomen, kan de brandweer in het Groene Hart de balans opmaken.

  ,,Er zijn geen slachtoffers, dat vinden wij het belangrijkste’’, zegt een woordvoerder van de brandweer Hollands Midden. ,,Verder is elk schadegeval voor gedupeerden natuurlijk heel vervelend.’’