1. 12/02/2020

  Dit live-blog is afgesloten.

 2. 12/02/2020

  Weer 39 besmettingsgevallen op cruiseschip

  Op het cruiseschip Diamond Princess, dat voor de kust van Japan ligt, zijn opnieuw 39 nieuwe gevallen van het nieuwe coronavirus geconstateerd. Daarmee is het totaal aantal besmettingen met het virus op het schip gestegen tot 174, meldde de Japanse minister van Volksgezondheid Katsunobu Kato.

  ,,Van de 53 nieuwe testresultaten waren er 39 positief", zei de minister. ,,Van vier personen is de situatie ernstig." Onder de nieuwe gevallen bevindt zich volgens de minister ook een quarantaine-medewerker.

  De Diamond Princess heeft ongeveer 3700 mensen aan boord, onder wie vijf Nederlanders. De reizigers zitten sinds 3 februari vast, nadat bij een reiziger die in Hongkong van boord was gegaan het longvirus was vastgesteld. De verwachting is dat de opvarenden op het cruiseschip nog tot 19 februari in quarantaine blijven.

 3. 11/02/2020

  Airbnb stelt zijn beursgang in de Verenigde Staten mogelijk iets uit in verband met alle onrust rond het nieuwe coronavirus. The Wall Street Journal schrijft op basis van een ingewijde dat het woningverhuurplatform misschien wil wachten met het doorzetten van de beursplannen tot de situatie rond de virusuitbraak in belangrijke markt China wat is gestabiliseerd.

  Eerder deze week schortte Airbnb alle boekingen in Peking nog op. Tot en met eind deze maand kan er in de Chinese hoofdstad niet meer ingecheckt worden.

 4. 11/02/2020

  'De wereld moet het coronavirus zien als 'publieksvijand nummer een'. Dat heeft de wereldgezondheidheidsorganisatie vandaag gemeld. De organisatie heeft landen gevraagd zo 'agressief mogelijk' te zijn als het gaat om het bestrijden van het virus.

 5. 11/02/2020

  De passagiers aan boord van cruiseschip Diamond Princess in het Japanse Yokohama blijven optimistisch ondanks de 14-daagse quarantaine waarin zij zich bevinden. Alleen de manier waarop de temperatuur wordt gemeten, baart sommigen zorgen.