1. 19/02/2020

  Thuiskomst

  De terugweg duurde langer dan verwacht, maar we zijn weer aangekomen op de vredige boerderij aan de Vierheemskinderenweg. Sofie parkeert de trekker weer op zijn plek. De vlag wordt afgetakeld: het zit er weer op.

 2. 19/02/2020

  Wassenaar

  We rijden in Wassenaar. ,,Ik vind het wel best om weer bijna thuis te zijn eigenlijk. Ik hoor dat er nu wel een beetje herrie is in Den Haag”, zegt Sophie. Het klopt: een aantal boeren is op weg naar het Ministerie van Landbouw. Rutte en Schouten zijn niet gekomen waardoor de FDF opperde stickers van hun logo te plakken op het gebouw van de Ministerie. Daarbij is één boer op de bon geslingerd. ,,En ik had het ook best wel koud”, geeft Sofie lachend toe.

 3. 19/02/2020

  'Den Haag zal op zijn grondvesten schudden'

  Instanews image
  © Jan Bogaards. — Sofie uit Hazerswoude-Rijndijk verlaat Den Haag.

  Terwijl wij weer onderweg naar huis zijn, blijkt dat er toch nog boeren willen wachten op Rutte en/of Schouten. Een bekende van Sofie vertelt over de telefoon dat als dit duo niet komt, Den Haag ‘op zijn grondvesten zal gaan schudden’.

 4. 19/02/2020

  Einde protest

  Het protest is afgelopen. De laatste spreker is geweest en de boer(inn)en zoeken hun trekkers weer op. Ook Sofie gaat weer huiswaarts.

 5. 19/02/2020

  Laf en jammer

  Er komt een heel leger aan sprekers voorbij. Het is nu de beurt aan Thierry Baudet. ,,Leuk, maar het is laf en jammer dat Schouten niet is komen opdagen”, vinden de jonge boerinnen.