1. 15/03/2020

  Dit liveblog hebben we afgesloten. Vanwege de vele updates wordt het soms te traag om in te werken en om het te kunnen lezen. De verse live is hier te lezen. Volg daarin alle ontwikkelingen omtrent het coronavirus en de bestrijding ervan.

 2. 15/03/2020

  Sportwagenmaker Ferrari staakt de productie de komende twee weken. Nu het land grotendeels is stilgelegd vanwege het nieuwe coronavirus, krijgt Ferrari last van leveringsproblemen, meldt het bedrijf.

  De fabrieken in Maranello en Modena in het zwaar getroffen Noord-Italië blijven in ieder geval tot en met 27 maart dicht. Alle andere activiteiten gaan wel gewoon door. Ferrari blijft zijn ongeveer 4000 werknemers gewoon betalen.

  Eerder nam Ferrari's branchegenoot Lamborghini al een vergelijkbare stap. De sportwagenmaker die onderdeel is van het Volkswagen-concern legde het werk tot en met 25 februari neer.

 3. 15/03/2020

  Chili heeft al zijn havens gesloten voor cruiseschepen nadat twee ervan in quarantaine waren geplaatst voor een bevestigd besmettingsgeval en twee vermoedelijke gevallen van besmetting met het nieuwe coronavirus, maakte minister van Volksgezondheid Jaime Mañalich gisteravond bekend.

  "We hebben besloten cruiseschepen te verbieden af te meren vanaf zondagmorgen 08.00 uur ", zei Mañalich op zijn Twitter-account.

  Zaterdag werden twee schepen van het Amerikaans-Noorse bedrijf Royal Caribbean Cruises Ltd in quarantaine geplaatst.

 4. 15/03/2020

   De STER, de organisatie die de reclames in de Nederlandse media reguleert, heeft veel last van de coronacrisis. Veel bedrijven, reisbureaus en culturele instellingen hebben de afgelopen dagen hun spots ingetrokken vanwege de huidige situatie waar Nederland zich in bevindt. Dat heeft STER-directeur Frank Volmer gemeld.

 5. 15/03/2020

  Als vandaag bekend zou worden dat alle scholen sluiten, wil de kinderopvang open blijven. Daar moet dan een noodopvang worden ingericht voor alle kinderen tot twaalf jaar van ouders die bijvoorbeeld in de zorg of bij de politie werken. Die opvang moet gratis zijn.

  Deze voorstellen heeft de Brancheorganisatie Kinderopvang gedaan aan het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. De voorstellen komen nog voor het spoedoverleg tussen het kabinet en medische experts over een eventuele schoolsluiting vanmiddag.