Bekijk belangrijke updates
 1. 16/03/2020

  Einde liveblog

  Dit liveblog gaat sluiten voor vandaag. Bij nieuwe ontwikkelingen zal de berichtgeving weer worden opgepakt. Bedankt voor het meelezen! 

 2. 16/03/2020

  Ook de burgemeester van Delft, Marja van Bijsterveldt gaat via een vlog communiceren over het coronovirus. Bekijk hieronder haar eerste video!

 3. 16/03/2020

  Eerste Kamer blijft tot en met 6 april gesloten

   (ANP) - De Eerste Kamer sluit in verband met de uitbraak van het nieuwe coronavirus tot en met 6 april de deuren, een week langer dan eerder al was aangekondigd. De extra maatregelen die het kabinet zondag aankondigde om de verspreiding van het virus tegen te gaan zijn daarvoor de aanleiding.

  Het besluit is genomen na overleg met de fractievoorzitters in de senaat. Het dagelijks bestuur wil dat "onder de huidige omstandigheden" ieder fysiek contact wordt vermeden. "De gezondheid van onze leden en medewerkers staat nu in alles voorop", zegt voorzitter Jan Anthonie Bruijn.

  Leden
  Naast de eerder geschrapte plenaire vergaderingen van 17 en 24 maart, gaat nu ook die van 31 maart niet door. Ook commissievergaderingen komen tot en met 6 april te vervallen. Lopende zaken en eventuele verzoeken van leden worden per mail afgehandeld

  "Dit is een uitzonderlijke situatie, die veel van ons en iedereen in de samenleving vraagt", aldus Bruijn. "Deze maatregelen zijn ingrijpend, maar noodzakelijk."

 4. 16/03/2020

  De maatregelen vanwege het coronavirus treffen de feestelijke heropening van IKC De Hofvijver in Zoetermeer. De school blijft, net als andere scholen in de stad, de komende tijd nagenoeg dichtLees hier het hele verhaal!

  Instanews image
  © Peter Franken — Portret van schooldirecteur Hans van Elburg van basisschool De Hofvijver
 5. 16/03/2020

  Ook het Vadercentrum moet de activiteiten tot op het minimum beperken vanwege de huidige situatie rondom het coronavirus. 

  'Dat betekent dat ons centrum dicht is', laat het centrum zojuist weten. 'Maar het betekent niet dat we geen contact met elkaar houden. Want we willen er zijn voor mensen die hulp nodig hebben of graag verbonden willen blijven met iemand. Daarom hebben we telefooncirkels opgezet, waarbij vrijwilligers elkaar bellen om te horen hoe het gaat. Niet alleen met jezelf, maar ook met je familie en mensen uit je omgeving. Op deze manier hopen we dat we hulp kunnen bieden waar nodig is. En een klankbord te zijn voor iedereen die daaraan behoefte heeft.'