1. 18/03/2020

  Dit liveblog gaat sluiten. Bij nieuwe ontwikkelingen wordt de berichtgeving weer opgepakt. Bedankt voor het meelezen!

 2. 18/03/2020

  Meld je aan als vrijwilliger bij de voedselbank. Die oproep doet minister Wouter Koolmees (Sociale Zaken) omdat veel oudere vrijwilligers thuiszitten vanwege het coronavirus.

  Voedselbanken zijn normaal gesproken afhankelijk van de vele oudere vrijwilligers. Maar deze kwetsbare groep is opgeroepen contacten zo veel mogelijk te vermijden, waardoor voedselbanken met problemen kampen. Daar moet een oplossing voor gevonden worden, vindt Koolmees. "Juist de kwetsbaarste groepen in onze samenleving moeten in deze tijden niet zwaarder getroffen worden."

  Instanews image
  © ANP XTRA
 3. 18/03/2020

  (ANP) - Nederland sluit in de strijd tegen het coronavirus vanaf donderdagmiddag 18.00 uur zijn grenzen voor burgers van buiten de Europese Unie. De maatregel geldt voor een periode van dertig dagen.

  Leiders van EU-lidstaten gingen dinsdag akkoord met het op slot zetten van de Schengenzone. De reisbeperking geldt niet voor mensen uit Noorwegen, IJsland, Zwitserland en Liechtenstein. Die landen maken deel uit van de Schengenzone.

 4. 18/03/2020

  Aptroot als voorzitter Veiligheidsregio: ‘Het is heel ernstig, dat is de realiteit’

  De Zoetermeerse burgemeester Charlie Aptroot stuurde de afgelopen anderhalve week de Veiligheidsregio Haaglanden aan. ‘We maken een ongekend heftige tijd door.’ Het alledaagse heeft een onwerkelijke bijsmaak gekregen. Dat geldt ook voor de burgemeester van de op een na grootste stad in de regio. 

  Aptroot zit nog elke dag achter zijn bureau, maar het stadhuis is verder uitgestorven. ,,En als ik naar buiten kijk, zie ik een leeg stadhuisplein. Het Stadshart is doodstil, in de supermarkt gapen lege vakken je aan. Surrealistisch, maar het is wel een feit. Het is heel ernstig op dit moment. Dat is de realiteit. Ik hoef me niet in mijn arm te knijpen, maar dit hadden we ons een maand geleden niet kunnen indenken.” Lees hier het hele verhaal!

 5. 18/03/2020

  Wat doe je als zzp‘er als je door de coronacrisis ineens een compleet lege agenda hebt? Een groepje Westlanders houdt daarom vrijdagavond in De Veiling in Poeldijk een heuse televisiemarathon, die ze ‘Samen voor de Regio’ hebben genoemd. Lees hier het hele verhaal!

  Instanews image
  © Thierry Schut