Bekijk alle updates
 1. 20/03/2020

  De koning spreekt Nederland toe over de gevolgen van virusuitbraak in ons land. Hij spreekt zijn bewondering uit voor de manier waarop iedereen zich inzet, waaronder degenen die de zorg voor patiënten en kwetsbaren op zich nemen. Maar ook voor hen die 'Nederland dragen' tijdens deze moeilijke tijd door ervoor te zorgen dat het dagelijks leven doorgang vindt. Ook onderstreept de koning hoe belangrijk het is om de aanwijzingen van experts op te volgen. En de vorst voelt mee met hen die nu noodgedwongen thuiszitten, niet naar school kunnen of verstoken zijn van sociale contacten. En roept op om samen te zorgen dat niemand zich in de steek gelaten voelt. Door samen te werken kan Nederland zich door deze crisis heen slaan. 

 2. 20/03/2020

  In Isala Zwolle is het aantal gestorven patiënten als gevolg van het corona-virus opgelopen naar vierGisterenmiddag waren dat er nog twee, waaronder een 80-plusser uit Hasselt. Het ziekenhuis neemt ook corona-patiënten uit Brabant op. Er liggen negen patiënten met corona op de intensive care (IC) waarvan twee zijn overgeplaatst vanuit het Jeroen Bosch-ziekenhuis in Den Bosch. Op verpleegafdelingen liggen in totaal 25 corona-patiënten in isolatie.

 3. 20/03/2020

  België heeft aan zijn grensovergangen in- en uitreiscontroles ingevoerd op niet-essentiële verplaatsingen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Dat meldt de minister van Binnenlandse Zaken en Veiligheid Pieter De Crem.

  De maatregel is al ingegaan. ,,In het bijzonder worden de toeristische verplaatsingen naar België verboden en zullen grenscontroles voortaan van toepassing zijn", aldus De Crem. "Elke overtreding zal strikt worden gesanctioneerd."

 4. 20/03/2020

  30 patiënten in Nederland zijn sinds gisteren overleden aan het coronavirus. Niet eerder was het sterftecijfer op één dag zo hoog. In totaal zijn er nu 106 mensen overleden aan de ziekte. De leeftijd van de overledenen ligt tussen 63 en 95 jaar, dat meldt het RIVM.

  Sinds gisteren zijn nog eens 534 nieuwe mensen positief getest op COVID-19.  Daarmee komt het totaal aantal positief geteste mensen op 2994. Onder hen zijn 725 mensen die in de zorg werken, zij worden vaker dan andere groepen getest.

 5. 20/03/2020

  Een 78-jarige inwoner van Deventer is overleden aan de gevolgen van het coronavirus, dat meldt burgemeester Ron König.