Bekijk belangrijke updates
 1. 20/03/2020

  Wij sluiten dit liveblog

  Met een digitale vrijdagmiddagborrel sluiten wij dit liveblog. Het laatste nieuws uit binnen- en buitenland kun je blijven volgen in ons landelijke blog.

 2. 20/03/2020

  De corona-pandemie raakt ons vol op de kin. Zelfs naar het café met de vrienden zit er niet meer in: iedereen verplicht thuis. Wat nu? Digitale vrijdagmiddagborrel, een ‘divrimibo’ dan maar. Verslaggever Caspar van Oirschot probeert het. En constateert: ,,Dit moet geen jaar duren...‘’

 3. 20/03/2020

  Wilfred Vruggink en zijn vrouw Annet Oling uit Olst zijn vooralsnog de enigen in de gemeente Olst-Wijhe die besmet zijn met het virus. Of beter gezegd: waren. Ze behoren nu tot de eerste groep Nederlanders die immuun zijn voor het virus. ,,We zijn erg blij dat we er bovenop zijn gekomen. Het is nu gewoon afwachten."

  Instanews image
  © FOTO HISSINK — Wilfred Vruggink en zijn vrouw Annet Oling uit Olst.
 4. 20/03/2020

  Hamsteren door het coronavirus? Niet bij de Coop-supermarkt in Blokzijl. 'Anti-hamster aanbieding' prijst op een bordje voor een schap toiletpapier aan. 'Per rol 0,50 cent, 2 stuks nu voor maar 1,25 cent'.

  Kirsten, Bente en Merit van Dalen uit Blokzijl trekken zich het lot aan van mensen die de deur niet meer uit kunnen en bezorgden vandaag boodschappen aan huis. Coop Veenstra ondersteunde de actie door een bezorgauto met chauffeur de hele dag  beschikbaar te stellen.

  Instanews image
  © Coop Blokzijl — De initiatiefnemers Kirsten, Bente en Merit van Dalen samen met Erica van de Coop Blokzijl.
 5. 20/03/2020

  Om in het corona-tijdperk toch fysiek én samen bezig te kunnen zijn, hebben de bewoners van De Wielerbaan in Apeldoorn iets creatiefs bedacht: de anti-corona estafette. Een hilarisch gebeuren waarbij hardlopers vanaf het balkon met pannendeksels en pollepels door buren worden aangemoedigd.