1. 28/03/2020

  Wijk bij Duurstede is de rondhangende jongeren op sportpark Mariënhoeve zat. Boa’s en andere handhavers gaan extra controles uitvoeren en waarschuwen niet meer maar delen direct boetes uit. Die kunnen oplopen tot 400 euro. 

  ,,De gemeente en Stichting Wijksport waarschuwen niet meer. Ons geduld is op. Misschien dat je daarna eens nadenkt over hoe je je eigen gezondheid en die van anderen in gevaar brengt.’’

 2. 28/03/2020

  Verveelde jeugd veroorzaakt overlast in speeltuin

  Buurtbewoners zijn de overlast van hangjongeren in Speeltuin Rivierenwijk in Amersfoort meer dan zat. Speeltuinvoorzitter Marchien Hindriks vermoedt dat de hinder toeneemt omdat veel jongeren zich vervelen vanwege de corona-maatregelen, maar dat vindt ze nog geen excuus om rotzooi te trappen in de speeltuin. ,,De volgende keer schakelen we opnieuw meteen de politie in.''

 3. 28/03/2020

  Politie Bunschoten deelt boetes uit aan jongeren die geen afstand houden

  De politie heeft vrijdagavond boetes uitgedeeld aan drie jongeren bij de Jongeren Ontmoetings Plaats (JOP) bij het Kleine Zeetje in Bunschoten. Ze hielden zich niet aan de Noodverordening, want ze bleven niet anderhalve meter uit elkaar. 'De personen in kwestie (16-17 jaar) gaven geen blijk de regels serieus te nemen', meldt de politie.

 4. 27/03/2020

  Huisartsen Eemland opent aparte locatie voor coronapatiënten

  Huisartsen Eemland heeft sinds vrijdagmiddag twee verschillende huisartsenpraktijken in gebruik. Een voor coronaconsulten en een voor overige zorgvragen. De bedoeling is om zo de kans op besmetting te verkleinen. 

 5. 27/03/2020

  Universiteit Utrecht schrapt colleges rest van studiejaar

  Universiteit Utrecht verzorgt ook ná 1 juni zo veel mogelijk onderwijs online. Dat betekent dat veel studenten waarschijnlijk pas na de zomer weer in de collegezaal hoeven te verschijnen. 

  Instanews image
  © ANP