1. 25/03/2020

  Dit liveblog gaat sluiten. Bij nieuwe ontwikkelingen wordt de berichtgeving weer opgepakt! Bedankt voor het meelezen!

 2. 25/03/2020

  Al dik 13.000 mondkapjes leverde de grote inzamelingsactie voor de regionale zorg op. De actie is daarmee flitsend van start gegaan. Initatiefneemster Lisette van den Heuvel geniet van dag twee. ,,De oogst is weer uitstekend.’’ Lees het hele verhaal hier!

  Instanews image
  © Frank Jansen — Verzamelen en ophalen van extra mondkapjes
 3. 25/03/2020

  Na een stuwmeer aan slecht nieuws ziet virusbestrijder Jaap van Dissel vandaag voor het eerst belangrijke lichtpuntjes: de besmettingsfactor en de nieuwe ziekenhuisopnames vlakken wat af. Waar is zijn optimisme op gebaseerd? U leest het hier! 

 4. 25/03/2020

  De ouderenbus van Palet Welzijn in Zoetermeer stopt tijdelijk met rijden. Het gaat om ouderenbusdiensten 65 en 66. Dit besluit is genomen om het coronavirus een halt toe te roepen. In de 37 jaar dat de ouderenbus bestaat, is die nog nooit eerder uit de roulatie geweest.

  ,,We nemen dit besluit met pijn in ons hart, maar ook in de overtuiging dat dit een juiste en noodzakelijke maatregel is om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Zeker gezien het feit dat uitsluitend kwetsbare ouderen gebruik maken van de dienstverlening van de ouderenbus”, aldus de welzijnsorganisatie. Palet Welzijn biedt diensten en activiteiten aan voor ouderen en mantelzorgers.

 5. 25/03/2020

  Rutte: gezinsquarantaine is echt belangrijk

  (ANP) - De maatregel dat een heel gezin thuis moet blijven als één van de gezinsleden verkouden en benauwd is of koorts heeft, is een heel belangrijke in de strijd tegen het de verspreiding van het coronavirus. Dat zei premier Mark Rutte na crisisberaad van het kabinet vanavond.

  Rutte vond dat deze maatregel maandag te weinig aandacht kreeg te midden van alle maatregelen die na het vorige crisisberaad maandag bekend werden gemaakt.