1. 28/03/2020

  Let op: dit livelog is gesloten. Vanwege de hoge frequentie van het aantal berichten over het coronavirus zijn wij genoodzaakt eens in de zoveel tijd een nieuw liveblog aan te maken. Verder lezen? Het nieuwe liveblog vind je hier.

 2. 28/03/2020

  Het RIVM heeft zojuist de nieuwe cijfers bekend gemaakt: Er zijn de afgelopen 24 uur 93 mensen overleden aan het coronavirus (dodental nu op: 639). Ook zijn er 1159 nieuwe besmettingen bij gekomen (totaal aantal besmettingen nu op 9762). 

 3. 28/03/2020

  De gemeente Ede heeft vanmiddag de markt in Ede gesloten. Door de setting van de markt konden bezoekers zich niet houden aan de anderhalve meter afstand die verplicht is als er meer dan twee mensen samen zijn. Dit om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

  De markt zou normaal gesproken tot 17.00 uur duren. Dat de markt doorging heeft er mee te maken dat deze 'onderdeel uitmaken van de voedselketen', aldus de gemeente. Zo lang mensen er op anderhalve meter afstand van elkaar kunnen blijven is er voor de gemeente geen reden de markt niet door te laten gaan.

 4. 28/03/2020

  Een groep van 24 feestende jongeren is vannacht beboet, omdat zij zich misdroegen en niet aan de coronamaatregelen hielden. De groep verzamelden zich op één kamer in een hotel aan de Kruiskade in Rotterdam

  Dat mag niet, vanwege het risico op besmetting met het coronavirus. Maar dat was niet de enige reden voor de politie om het stel op de bon te slingeren. De jongeren gebruikten drank en drugs en stichtten brandjes in het trappenhuis van het hotel.

  Hoe hoog die boete was, wil de politie niet zeggen.

 5. 28/03/2020

  De noodtoestand in de Indonesische hoofdstad Jakarta is met twee weken verlengd in reactie op de uitbreiding van het aantal coronabesmettingen in het land. De noodtoestand geldt nu in ieder geval tot 19 april, aldus gouverneur Anies Baswedan.

  ,,We bereiden ons voor op alle mogelijke scenario's die zich kunnen voordoen in de stad", aldus Baswedan. ,,We vragen mensen met klem de stad niet te verlaten om naar hun geboorteplaatsen te gaan."

  Het totale aantal geregistreerde besmettingen in Indonesië steeg vandaag met 109 naar 1155, aldus het ministerie van Volksgezondheid. Het dodental staat op 102. De miljoenenstad Jakarta telt 627 geregistreerde gevallen en 62 doden.