1. 27/03/2020

  Boateng bouwt woonkamer om tot nachtclub

  Kevin-Prince Boateng heeft zijn naam als fuifnummer alle eer aangedaan. De 33-jarige spits, die op dit moment onder contract staat bij Besiktas, bouwde met zijn gezin een feestje in de woonkamer.  Boateng speelde alle rollen: uitsmijter, dj en feestganger. En dat onder het motto: 'blijf thuis, feest thuis'


 2. 27/03/2020

  Wembley-bogen in Italiaanse kleuren

  De beroemde bogen boven het Wembley-stadion in Londen kleurden vanavond groen-wit-rood uit solidariteit met Italië, dat door het nieuwe coronavirus zeer zwaar is getroffen. Beide landen zouden deze avond in de Engelse voetbaltempel tegen elkaar oefenen, als begin van de voorbereidingscampagne op het EK dat komende zomer zou worden gehouden. Door de uitbraak van het mondiale longvirus werd de vriendschappelijke interland geannuleerd en het EK verschoven naar de zomer van 2021.

  ,,We delen deze avond niet het speelveld 'azzurri', maar we staan wel samen en verenigd in deze zware tijden", liet de Engelse voetbalbond weten op Twitter. Boven de ingang van de legendarische arena viel in het Italiaans te lezen: ,,We zijn gescheiden. Maar we zijn tezamen. Forza Italia."

  Instanews image
  © BSR Agency
 3. 27/03/2020

  De wielrenners van het UCI WorldTeam Lotto Soudal leveren een deel van hun salaris in. Dit om de Belgische ploeg de kans te geven de crisis als gevolg van de uitbraak van het coronavirus financieel te doorstaan. Het gaat om 27 renners en ze doen dit tot er weer gekoerst wordt.

  Het voltallige teammanagement en administratief personeel hebben zich bij de actie aangesloten.

  Lotto Soudal liet verder weten dat de overige 25 personeelsleden noodgedwongen voorlopig werkeloos worden. Zij kunnen terugvallen op een regeling in België voor mensen die tijdelijk hun baan kwijtraken, meldt de ploeg.

 4. 27/03/2020

  'Anti-dopingbeleid slaapt ook nu niet'

  In scherpe bewoordingen heeft Witold Banka, de baas van de mondiale antidopingorganisatie WADA, kwaadwillende sporters gewaarschuwd: denk niet dat je nu kunt profiteren van de huidige crisis in de wereld vanwege het coronavirus. ,,Als je een bedrieger bent, zul je ook in deze tijden gepakt worden. Ga daar maar vanuit. We zullen je ontmaskeren en uit de sport gooien. Want dan ben je geen atleet", betoogde de Poolse oud-atleet.

  Van een goed werkend antidopingsysteem is in de sportwereld momenteel geen sprake meer. Door het volledig stilvallen van de nationale en internationale competities, door reisbeperkingen, door al dan niet vrijwillige periodes van quarantaine en door een volledig overhoop gehaalde sportkalender kan het geplande testprogramma door de antidopingjagers amper worden uitgevoerd. Sporters die denken daarvan de komende maanden te kunnen profiteren door een 'kuur' met verboden middelen te nemen, komen volgens Banka bedrogen uit. ,,We zitten met een groot probleem opgescheept, maar anti-dopingbeleid slaapt nooit. Dat is de boodschap die ik graag wil meegeven aan de sportwereld."

 5. 27/03/2020

  Marco Reus heeft een actie opgezet om kleine ondernemers in Dortmund te ondersteunen, nu die door de maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus in grote financiële problemen komen. Onder het motto 'Help je eigen stad' heeft de speler van Borussia Dortmund en het nationale elftal een fonds opgericht, waarin hij samen met zijn vrouw Scarlett meteen 500.000 euro heeft gedoneerd.

  ,,Onze samenleving staat stil", zegt Reus. ,,Dat leidt tot grote problemen bij kleine winkeliers, die soms al decennia lang het hart van deze stad vormen. Ondanks hun tomeloze inzet hebben deze mensen geen vermogen op kunnen bouwen om het weken en mogelijk maanden zonder inkomsten te doen. Deze winkels bepalen het gezicht van onze stad en we willen ze niet missen als straks alles weer normaal is."

  Reus riep alle 'geboren Dortmunders' op een bijdrage te leveren. ,,We moeten het nu samen doen."