1. 14/04/2020

  Utrecht houdt hoop op wielerfeest bij start Ronde van Spanje

  Utrecht gaat er vooralsnog vanuit dat de Ronde van Spanje op 14 augustus gewoon in Nederland start. Hoewel berichten in de Spaanse media beweren dat de Vuelta wordt verschoven naar september, heeft de Nederlandse organisatie daar nog niets concreets over gehoord.

  Instanews image
  © AP
 2. 14/04/2020

  Coronacrisis wordt voor Amersfoort ook een financiële crisis

  De coronacrisis is voor Amersfoort niet alleen een gezondheidscrisis, maar leidt in de toekomst hoogstwaarschijnlijk ook tot een financiële crisis.

  Instanews image
  © Gemeente Amersfoort — De fractievoorzitters van vier partijen volgden de vergadering vanuit huis: Rob Molenkamp van Lijst Molenkamp (linksboven), Menno Fousert van Amersfoort2014 (rechtsboven), Tahsin Bülbül van Denk (linksonder) en Hans van Wegen van de Burger Partij Amersfoort (rechtsonder). De leiders van de zeven andere partijen én de burgemeester en twee wethouders, zaten op ruim anderhalve meter afstand van elkaar in de raadszaal.
 3. 14/04/2020

  Straatwerker over corona-overtreders in wijk Koppel: ‘Het gaat om een heel kleine groep’

  De jongeren in de Koppel, die de afgelopen week de coronaregels aan hun laars lapten, vormen slechts een fractie van de 14- tot 18-jarigen in de Amersfoortse wijk. Het gros van de jeugd neemt de maatregelen serieus en houdt zich aan de afspraken.

  Hier lees je het hele verhaal.

  Instanews image
  © AD — Ibrahim El Khalki met een jonge buurtgenoot. De foto dateert van voor de corona-uitbraak en maatregelen.
 4. 14/04/2020

  Expert: relatie tussen coronacrisis en mishandelde eendjes

  Snaveltjes van eendenkuikentjes die kapotgeslagen zijn in Vianen. Pijlen in de kop van hangbuikzwijntje Lola in Wijk bij Duurstede. Beide incidenten in de regio Utrecht leidden de afgelopen tijd tot afschuw. Door de coronacrisis is niet alleen het aantal meldingen van huiselijke geweld fors toegenomen, ook het aantal dieren dat is mishandeld.

  Lees hier het hele verhaal.

  Instanews image
  © x
 5. 14/04/2020

  Utrecht geeft door coronacrisis meer geld uit dan verwacht

  De toekomst in Utrecht is door de coronacrisis zo onzeker dat het stadsbestuur voorlopig geen plannen voor het komende jaar presenteert. De gemeente wil eerst in kaart brengen hoeveel geld de crisis gaat kosten.

  Instanews image
  © Marnix Schmidt — De Utrechtse gemeenteraad.