1. 01/04/2020

  Dit liveblog gaat sluiten. Bij nieuwe ontwikkelingen wordt de berichtgeving weer opgepakt. Bedankt voor het meelezen!

 2. 01/04/2020

  Kabinet wil miljard in coronafonds stoppen

  Nederland heeft aan rijke Europese lidstaten het voorstel gedaan om een tijdelijk noodfonds op te tuigen om landen als Italië en Spanje te helpen de coronacrisis het hoofd te bieden. De Nederlandse bijdrage aan dit fonds zou ruwweg 1 miljard euro bedragen, aldus minister Wopke Hoekstra van Financiën. Lees hier het hele verhaal! 

 3. 01/04/2020

  De provincie Zuid-Holland start vanaf 8 april met digitale commissievergaderingen. De commissies komen niet fysiek bij elkaar maar vergaderen met behulp van een digitaal communicatieplatform.

  Via de provinciale site kunnen belangstellenden de discussies live volgen. Aan het inspreekrecht is ook gedacht. Belanghebbenden kunnen zich hiervoor tot 48 uur van te voren aanmelden bij de commissiegriffier. De insprekers worden als deelnemer aan de vergadering toegevoegd zodat zij digitaal kunnen inspreken. Ze kunnen er ook voor kiezen om hun bijdrage schriftelijk in te dienen bij de al genoemde commissiegriffier.

 4. 01/04/2020

  Bekijk hier live de ‘coronaconference'

  Sjaak Bral ging vanavond opnieuw live op zijn Facebookpagina met een ‘coronaconference'. Het is de tweede keer dat de cabaretier vanuit zijn woonkamer zijn volgers vermaakt. 

  Hij brengt vanavond zijn coronalied ‘Vuile Hamsteraars’ ten gehore, deelt zijn visie op thuiswerken, mondkapjes en nog veel meer. Ook brengt hij naar eigen zeggen ‘spectaculair nieuws’.  Bekijk hieronder de uitzending terug!

 5. 01/04/2020

  Perry op pad: Zo stil zag je Zoetermeer nog nooit

  Onze videograaf Perry Hokke gaat in deze bijzondere tijden elke dag op pad om lege en verlaten straten vast te leggen. Vandaag ging Perry naar Zoetermeer.