Bekijk belangrijke updates
 1. 02/04/2020

  We sluiten dit regionale liveblog voor vandaag. Kijk op www.destentor.nl voor al het nieuws uit jouw regio. Een overzicht van het coronanieuws uit de regio van vandaag vind je in de Corona Update.

  Al het landelijke en internationale coronanieuws kun je blijven volgen in ons landelijke liveblog. Blijf gezond!

 2. 02/04/2020

  Het totaal aantal opgenomen corona-patiënten in ziekenhuis Isala in Zwolle vertoont een lichte daling, al neemt het aantal corona-opnames op de intensive care (ic) nog toe. Dat meldt het ziekenhuis deze donderdag.

  In de middag lagen er in totaal 104 patiënten met COVID19 in het Zwolse ziekenhuis. Daarvan waren er 69 op de zogeheten cohortafdeling opgenomen. Daar worden alle corona-patiënten bij elkaar geplaatst, exclusief de zieken die op de intensive care liggen. Op die ic lagen donderdagmiddag 35 mensen met corona.

  Afgelopen dinsdag was dat aantal 33, op zondag ging het om 30 patiënten. Op de cohortafdeling is een tegengestelde beweging op te merken: van 87 op zondag, naar 80 op dinsdag en dus de 69 van donderdag.

  Het totaal aantal opnames is vanaf zondag 29 maart van 117 teruggelopen naar 104 deze donderdag.

  Instanews image
  © Getty Images
 3. 02/04/2020

  Ze staan op posters achter de ramen, op banners en vlaggen aan kantoren en op vrachtwagens: de woorden ‘Heb lief‘. De Zwolse kunstenaar Ronald Westerhuis heeft van deze woorden een kunstproject gemaakt dat hij met zo veel mogelijk stad- en streekgenoten wil delen. 

  ,,In een tijd dat we elkaar fysiek niet ontmoeten, zijn aandacht, liefde en respect essentieel'', vindt hij. De kunstenaar roept mensen op om de poster die op zijn website staat uit te printen en op te hangen, en vraagt bedrijven die de boodschap willen uitdragen contact met hem op te te nemen. 

  De tweede ‘poot‘ van het project is een reeks video's, ook weer met hulp van het publiek. Westerhuis vraagt mensen om de woorden ‘heb lief‘ uit te spreken in een zelf opgenomen filmpje en dat met hem te delen. De eerste videocompilatie van inzendingen staat inmiddels online. 

 4. 02/04/2020

  Ook in taxiland merken ze de gevolgen van de coronacrisis. De taxichauffeurs maken veel minder ritten dan normaal. Zo rijdt de Deventer Taxi Centrale nog maar 15 procent van de normale ritten. 

  Instanews image
  © FOTO HISSINK
 5. 02/04/2020

  Herman de Grijff wilde zijn honderdste verjaardag graag met familie en bekenden vieren, maar door het coronavirus viert hij zijn eeuwdag noodgedwongen in zijn eentje.

  De Zupthenees is volgende week jarig. ,,Ik wilde een zaaltje afhuren voor familie en vrienden. Lekker wijntje, hapjes erbij. Maar ja, dat mag helaas niet van premier Rutte. Dat snap ik trouwens wel, hoor. We moeten gezond en veilig blijven.’’

  Instanews image
  © Jeroen Jazet — DS-2020-1972 - Zutphen- Herman de Grijff wordt op woensdag 8 april 100 jaar, maar kan dat vanwege corona niet vieren. De oplossing: zijn zoon Martin heeft een Facebookpagina gemaakt waar mensen hun felicitaties en berichten kwijt kunnen voor de aanstaande eeuwling. De pagina heet 'Opa de Grijff'. Kaarten en eventuele cadeautjes kunnen mensen afgeven in de juwelierszaak van Martin. editie: Zutphen en Achterhoek Foto: Jeroen Jazet JJ20200402