1. 15/04/2020

  Een Tilburgse politieagent ging vanavond onbedoeld viral op sociale media met een filmpje waarin hij uitleg geeft over coronamaatregelen die gelden in de auto. Het filmpje dat hij eerder deze week plaatste, is inmiddels niet meer te zien. De informatie die hij verspreidde blijkt niet te kloppen, bevestigt de politie. Lees hier het hele verhaal

 2. 15/04/2020

  Middenin de coronacrisis trekt het kabinet nog 70 miljoen euro uit voor onderwijs en de strijd tegen de georganiseerde misdaad. Maar meer geld is er dit voorjaar niet beschikbaar voor politieke wensen.

  Dat melden ingewijden aan De Telegraaf. Ruim 30 miljoen euro gaat naar de bestrijding van ondermijnende criminaliteit. Dat komt bovenop de 55 miljoen die het kabinet eerder al beschikbaar maakte. Dat was een eenmalig bedrag, maar wordt nu structureel gemaakt en met ruim 30 miljoen euro verhoogd. 

  Daarnaast gaat ongeveer de helft van de 70 miljoen euro naar het lerarentekort en de werkdrukvermindering in het onderwijs. Door de coronacrisis en de tientallen miljarden euro's kostende economische steunpakketten heeft het kabinet geen financiële ruimte meer voor andere wensen uit de coalitie of ministeries.

 3. 15/04/2020

  De hoogzwangere verpleegster Mary Agyeiwaa Agyapong, uit het Britse Bedfordshire, overleed afgelopen weekeinde door toedoen van het coronavirus. Het lukte de artsen om Mary's baby te redden, middels een keizersnede. De directeur van het ziekenhuis waar de 28-jarige verpleegster werkte, spreekt van een medisch wonder. ,,Een lichtbaken in deze zeer donkere tijd.''

 4. 15/04/2020

  Argentinië heeft het dragen van een mondkapje vanaf vandaag op een aantal plaatsen verplicht gesteld, meldt de in Buenos Aires wonende Nederlander Peter Schouten. De verplichting geldt in het openbaar vervoer en in de winkels die nog open zijn. De politie controleert streng op het dragen van de kapjes.

  Een overgrote meerderheid loopt, aldus Schouten, ook op straat in de Argentijnse hoofdstad met 'iets van mondbedekking', ondanks dat dit niet verplicht is. In sommige steden en dorpjes geldt de verplichting inmiddels wel en lopen de boetes omgerekend op tot zo'n 100 euro. 108 Argentijnen bezweken tot nu toe aan het virus.

  Instanews image
  © AP — Het dragen van mondkapjes is verplicht in het openbaar vervoer in Argentinië, zoals hier op het treinstation van hoofdstad Buenos Aires.