1. 24/04/2020

  Feest op de straten van Tilburg

  Honderden auto's reden vanavond toeterend door de straten van Tilburg, waar supporters van Willem II vierden dat hun club volgend seizoen de Europa League ingaat. Bekijk hier de beelden van de merkwaardige taferelen in deze tijden. 

 2. 24/04/2020

  Ook PEC Zwolle bracht geen stem uit

  PEC Zwolle is volgens Adriaan Visser één van de negen profclubs die vrijdag geen stem heeft uitgebracht in de promotie- en degradatie-afwikkeling van de eredivisie. ,,Ons past nu alleen bescheidenheid", aldus de voorzitter, die te doen heeft met Cambuur en De Graafschap, die buiten de boot vielen. ,,Dit is verschrikkelijk triest voor hen.”

  De KNVB verraste de profclubs in Nederland om aan de afwikkeling van het door coronacrisis beëindigde eredivisieseizoen een stemronde vooraf te laten gaan. Tot verbazing van Visser. ,,Daar hebben we ook wel even mee gezeten. Zo van: wat doen we hiermee?”

 3. 24/04/2020

  SC Heerenveen: ‘Wij zijn geen partij, besluit ligt bij KNVB’

  Cees Roozemond, algemeen directeur van SC Heerenveen, wilde geen rol spelen in de promotie of degradatie van andere clubs. ,,Wij zijn geen namelijk partij. Het besluit over dit soort zaken ligt bij de KNVB”, aldus Roozemond.

  Duidelijkheid en leiderschap. Dat was waar Roozemond vanaf de eerste afgelasting in het betaald voetbal om vroeg bij de KVNB. Eindelijk kwam er vrijdagmiddag volledig duidelijkheid over de competitie-afloop, al ging daar een hele poppenkast aan vooraf.

  ,,Het is jammer dat het zover heeft moeten komen. Laat dat heel duidelijk zijn”, aldus Roozemond. ,,En als zo’n besluit er dan uitrolt, weet je dat het bij sommige clubs tot heel veel verdriet leidt. En bij andere clubs zijn de mensen opgelucht, vieren ze er wellicht een feestje. Maar in beide gevallen zijn de gevolgen voor deze clubs groot.”

  Wat Heerenveen van het besluit van de KNVB vindt? Roozemond: ,,Het is niet aan mij om daarop te reageren. Wij wilden ons neutraal opstellen. Daarom stemden wij ook niet over de promotie of degradatie van een andere club. Die besluitvorming ligt bij de KNVB.”

 4. 24/04/2020

  Ajax-captain Tadic wil ook schaal: 'Grote teleurstelling'

  Dusan Tadic snapt er helemaal niets van dat Ajax niet als landskampioen is uitgeroepen. ,,We staan na 25 wedstrijden bovenaan", zegt de aanvoerder van de club uit Amsterdam. ,,Ik voetbal om prijzen te winnen, net als spelers van AZ, PSV en Feyenoord. En het kampioenschap is een grote prijs. Dit een grote teleurstelling voor mij."

  Voor de uitbraak van het coronavirus voerde Ajax de eredivisie aan, slechts op basis van een beter doelsaldo dan AZ waarvan het tweemaal verloor dit seizoen. "Maar daar gaat het niet om", moppert Tadic aan de telefoon. "Het is wat je afspreekt. Het doelsaldo zou tellen bij een gelijke stand. Als je had afgesproken dat het onderlinge resultaat zou tellen, dan was voor mij AZ nu de kampioen geweest. Ik ben een prof en wil iedere trofee winnen. Daar doe ik het voor. Nu heb ik een prijs verloren. Zo voelt dat ja."

 5. 24/04/2020

  'Competitie niet klaar? Dan kun je geen clubs laten degraderen'

  De afgelopen weken had RKC-trainer Fred Grim zich bewust op de vlakte gehouden als het erom ging welke beslissing de voetbalbond moest nemen. ,,Ik had daar wel een mening over. Als een competitie niet is uitgespeeld, dan kun je geen clubs laten degraderen. Maar uit mijn mond had dat niet objectief geklonken”, aldus Grim.

  Instanews image
  © BSR_AGENCY — Fred Grim.