1. 18/05/2020

  Augsburg-trainer Herrlich terug op veld

  Augsburg-trainer Heiko Herrlich heeft maandag opnieuw de training geleid, nadat ook zijn tweede test op het coronavirus negatief bleek. Herrlich lapte vorige week de quarantaineregels van de Bundesliga aan zijn laars, toen hij kort het teamhotel verliet om te gaan winkelen. De voormalige spits van Borussia Dortmund toonde spijt en legde zichzelf sancties op.

  Herrlich besloot de dagen na het voorval niet langer de trainingen van zijn team te leiden. Hij zat zaterdag ook niet op de bank voor het duel tegen Wolfsburg, dat Augsburg verloor met 1-2. Maar na twee negatieve testen pikt hij de draad weer op.

  De 48-jarige Herrlich zou zaterdag zijn debuut maken als Augsburg-trainer, maar moet dus nog wat geduld hebben. Hij werd aangesteld op 10 maart, kort voor de competitie wegens het coronavirus werd stopgezet.

  Instanews image
  © BSR Agency — Heiko Herrlich.
 2. 18/05/2020

  Clubs in Premier League kunnen bezoek krijgen van inspecteurs

  De twintig clubs in de hoogste Engelse voetbaldivisie moeten de komende periode rekening houden met een bezoek van inspecteurs, die controleren of het coronaprotocol goed wordt nageleefd. De overkoepelende organisatie van de Premier League zal de inspectieteams, die vooral tijdens trainingen actief zullen zijn, zelf samenstellen en op pad sturen.

  Met het strikte toezicht wil de directie van de Engelse profcompetitie voorkomen dat clubs misbruik maken van de omstandigheden en tegen de regels in bijvoorbeeld langer gaan trainen, in grotere groepen, of met fysiek contact.

  De clubs in de Premier League besloten maandag unaniem om in kleine groepen weer te gaan trainen, als opstap naar een mogelijke hervatting van de competitie. Aan de oefensessies zijn tal van voorwaarden verbonden. Zo mag een training niet langer duren dan 75 minuten en niet meer dan vijf spelers mogen per training met elkaar actief zijn, waarbij nog geen fysiek contact is toegestaan.

  De Premier League streeft ernaar dat binnen afzienbare tijd inspecteurs bij de trainingen van alle twintig clubs aanwezig zullen zijn.

 3. 18/05/2020

  Sprinter Jakobsen in 'The Challenge of Stars'

  Zestien toprenners nemen komend weekend deel aan 'The Challenge of Stars', een virtueel knock-outtoernooi. Namens Nederland doet Fabio Jakobsen (Deceuninck-Quick Step) mee.

  De renners worden verdeeld in twee poules van acht klimmers en acht sprinters. Zij nemen het in virtuele duels per twee tegen elkaar op. Het gesimuleerde parcours brengt hen op de rollenbank langs de Stelvio en het Toscaanse landschap. Naast Jakobsen komen bij de sprinters Tim Merlier, Caleb Ewan, Matteo Trentin, Filippo Ganna, Pascal Ackermann, Mads Pedersen en Nacer Bouhanni in actie.

  Bij de klimmers nemen deel: Thomas De Gendt, Rafal Majka, Chris Froome, Warren Barguil, Vincenzo Nibali, Giulio Ciccone, Simon Geschke en Jakob Fuglsang.

  Sprinters leggen een onlinetocht van 1,2 kilometer af met een gemiddeld stijgingspercentage van 0,97% (maximaal 2,53%). De klimmers moeten 2,9 kilometer omhoog met een gemiddeld stijgingspercentage van 8,69% (piek tot 12.75%).

 4. 18/05/2020

  Geen Italiaans voetbal tot 14 juni

  De Serie A wordt opgeschort tot 14 juni, tenzij de Italiaanse regering groen licht geeft om een ​​dag eerder te hervatten zoals gepland. Vorige week bekend stemden 20 clubs ermee in dat de competitie op 13 juni in lege stadions zou worden hervat. De Italiaanse regering verbiedt echter sport en evenement tot 14 juni.

  De Serie A is sinds 9 maart opgeschort. Er zijn 12 speelronden over in Serie A, plus vier wedstrijden die zijn uitgesteld uit de 25ste ronde. 

 5. 18/05/2020

  Wereldkampioen Levy gaat nog jaartje door op de baan

  Viervoudig wereldkampioen baanwielrennen Maximilian Levy gaat toch nog een jaartje door. De 32-jarige Duitser was van plan om dit jaar afscheid te nemen als topsporter. Het uitstel van de Olympische Spelen van Tokio naar volgend jaar zomer, vanwege de coronapandemie, heeft hem op andere gedachten gebracht. ,,Ik ben nog steeds gemotiveerd", liet hij weten.

  Levy mikt op zijn vierde deelname aan de Zomerspelen. Zijn erelijst telt drie olympische medailles (een keer zilver en twee keer brons).

  Instanews image
  © photo: Cor Vos