1. 19/05/2020

  Einde liveblog

  Hiermee sluiten de dit liveblog af. Morgenochtend zijn we er weer bij, een fijne nacht!

 2. 19/05/2020

  Coronavirus treft koploper Slavia Praag

  Koploper Slavia Praag is in de voorbereiding op de herstart van de competitie in Tsjechië geconfrontreerd met tegenslag. Bij een speler is het nieuwe coronavirus vastgesteld. De patiënt is naar huis gestuurd en mag voorlopig met niemand van de club fysieke contacten onderhouden.

  De selectiespelers van Slavia Praag mogen tot vrijdag niet naar de club komen. Gezamenlijk trainen op een andere plek is eveneens verboden. Ook het andere personeel dient weg te blijven van het clubcomplex, dat de komende dagen volledig wordt gedesinfecteerd.

  Tot 1 juni dienen alle spelers en stafleden minimaal drie keer een coronatest te ondergaan. Het bestuur hoopt niettemin begin komende week toch al toestemming te krijgen om op 26 mei de geplande competitiewedstrijd tegen Mlada Boleslav te spelen.

  Instanews image
  © BELGA — Vladimir Coufal van Slavia Praag.
 3. 19/05/2020

  Volgende week duidelijkheid over Serie A

  Over ruim een week komt er in Italië meer duidelijkheid over het al dan niet voortzetten van de competitie in de Serie A. Op 28 mei praat sportminister Vincenzo Spadafora met de voorzitters van de Serie A (Paolo Dal Pino) en Italiaanse voetbalbond (Gabriele Gravina) over de stand van zaken in de coronacrisis. Tijdens dat topberaad moet het langverwachte besluit vallen: doorgaan of definitief stoppen met het seizoen.

  De Italiaanse regering gaf dinsdag wel weer toestemming aan de clubs om de groepstraining te hervatten. Die goedkeuring bleef maandag nog uit, omdat er geen akkoord kon worden bereikt over het gezondheidsprotocol dat van kracht zou moeten zijn voor de gezamenlijke oefensessies. Op 4 mei waren de clubs in de Serie A al gestart met de individuele trainingen op hun accommodaties.

  De richtdatum voor een mogelijke hervatting van de Serie A is nu 14 juni.

  Instanews image
  © REUTERS — Serie A.
 4. 19/05/2020

  NOC*NSF teleurgesteld

  Sportkoepel NOC*NSF is teleurgesteld dat de sportkantines van buitensportaccommodaties nog niet open mogen. De organisatie juicht het daarentegen toe dat het Outbreak Management Team (OMT) zich gaat buigen over een eerdere openstelling van binnensportaccommodaties.

  ,,Het is erg jammer dat de sportkantines niet gewoon met de horecaopenstelling mee kunnen lopen", zegt Gerard Dielessen, algemeen directeur NOC*NSF. ,,We zijn in de sport er aan gewend dat wij de voor de horeca geldende regels altijd stipt opvolgen. Dat zouden we nu ook hebben gedaan. Dit is vooral wrang omdat deze buitensportaccommodaties al wel weer open zijn en volop kosten maken zonder dat daar bijvoorbeeld kantine-inkomsten tegen over staan."

 5. 19/05/2020

  Boekarest blijft EK-speelstad

  Boekarest is ook volgend jaar een van de speelsteden van het EK voetbal. Dat heeft het ministerie van Sport van Roemenië laten weten. In Boekarest stonden drie groepswedstrijden en een achtste finale op het programma als het EK deze zomer was gehouden.

  De UEFA wil de eindronde volgend jaar in principe in dezelfde twaalf steden afwerken. De Europese bond moet echter in alle landen met de autoriteiten nieuwe afspraken maken.

  ,,In principe willen we het EK in twaalf steden houden. Maar als dat niet lukt, zijn we bereid om het in tien, negen of zelfs acht te doen", zei UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin afgelopen week. ,,Bij drie steden zijn wat problemen, daar discussiëren we nog mee."