1. 22/05/2020

  Silverstone-circuit blijft optimistisch na quarantaineregel

  Hoewel de Britse regering heeft besloten dat bezoekers uit het buitenland vanaf begin juni eerst twee weken in quarantaine moeten voor ze het land in mogen, blijft het circuit van Silverstone optimistisch over het houden van races in de Formule 1 in juli en augustus. Die zouden zonder publiek gaan plaatsvinden.

  ,,Dit maakt het lastig, maar tot nu toe is het overleg met de autoriteiten goed geweest", zegt Stuart Pringle namens het circuit. ,,We zetten de gesprekken voort in de hoop er ook deze keer uit te komen, uiteraard met als uitgangspunt dat het niet ten koste van de gezondheid van wie dan ook mag gaan. Maar de regering onderkent het belang van onze sport."

  Vooralsnog heeft de regering geen uitzonderingen geformuleerd voor de sport. Dit zou eventueel ook lastig kunnen worden voor clubs uit de Premier League die nog in de Europese toernooien spelen, als ze terug willen keren in eigen land.

  De Formule 1 hoopt het seizoen in juli in Oostenrijk onder strikte voorwaarden met twee races te kunnen openen. Silverstone zou de volgende startplaats zijn.

  Instanews image
  © BSR Agency
 2. 22/05/2020

  Geen voetbal meer in Mexico

  De Mexicaanse voetballiga heeft beslist om het seizoen definitief stop te zetten. Zowel bij de mannen als bij de vrouwen is er geen kampioen. Vorige maand werd al beslist dat er ook geen degradaties en promoties zouden zijn. Bij Santos Laguna zijn liefst twaalf spelers besmet. Er waren 10 van de 17 speelronden achter de rug.

 3. 22/05/2020

  Tsjechische voetbalcompetitie krijgt groen licht

  De Tsjechische voetbalcompetitie kan zoals gepland morgen weer van start gaan. De Tsjechische regering zette daarvoor vandaag het licht op groen, nadat alle spelers, stafleden en officials op het coronavirus getest werden.

  De tests leverden twee positieve resultaten op: één bij FK Mlada Boleslav en één bij titelverdediger SK Slavia Praag. De wedstrijden vinden plaats zonder publiek en er gelden strikte hygiënevoorschriften. In Tsjechië werden 8.770 besmettingen vastgesteld. Het virus eiste er 312 levens. 

 4. 22/05/2020

  Lyon, Amiens en Toulouse vangen bot bij rechter

  Een Franse rechter heeft het beroep van Olympique Lyon, Amiens en Toulouse afgewezen over de beslissing van de Franse liga LFP om het seizoen vroegtijdig te beëindigen vanwege de coronacrisis. Volgens de rechter konden drie bevelen door de de LFP zijn uitgevaardigd alleen voor de Staatsraad worden aangevochten. 

  De beslissing van het LFP om het seizoen te beëindigen met 10 wedstrijden te gaan betekende dat Lyon zich niet kwalificeerde voor de Europa League, terwijl Amiens en Toulouse degradeerden. Paris Saint-Germain is in Frankrijk tot kampioen uitgeroepen.

 5. 22/05/2020

  'Fans op Anfield nog heel ver weg'

  Voorzitter Tom Werner van Liverpool ziet voetbalfans voorlopig niet terugkeren in de stadions. ,,Ik denk dat het moment dat we weer naast elkaar op Anfield kunnen zitten nog heel ver weg is", aldus de Amerikaan.

  ,,We hebben door de uitbraak van het virus met een verschrikkelijke situatie te maken", vervolgt Werner. ,,Voorzichtigheid is geboden. Publiek bij grote sportevenementen is een hele grote stap, waarvan op dit moment de consequenties niet goed te overzien zijn."

  De clubs uit de Premier League hebben inmiddels, onder beperkende voorwaarden, in kleine groepen de training hervat. Mogelijk worden er in juni wedstrijden gespeeld, vanzelfsprekend nog zonder fans. Werner is daar optimistischer over. ,,De voorzorgsmaatregelen die worden getroffen zijn enorm. Sommige mensen zeggen dat in deze situatie het stadion veiliger is dan de supermarkt. Maar 100 procent zekerheid is er uiteraard nooit."

  Liverpool is de ongenaakbare koploper in de Premier League.

  Instanews image
  © Action Images — Tom Werner.