1. 25/05/2020

  We sluiten dit liveblog af. Dank voor het volgen, morgen zijn we er weer met al het laatste nieuws op gebied van het coronavirus in de sportwereld.

 2. 25/05/2020

  'Boris Johnson grijpt in op Britse GP's te redden'

  De kans is weer wat groter dat de dubbele Grand Prix' in Groot-Brittannië op 26 juli en 2 augustus toch doorgaan. Volgens The Times heeft premier Boris Johnson zijn kabinet opdracht gegeven om 'de dubbel' op Silverstone hoe dan ook te redden. Vorige week leken de GP's ver weg, omdat reizigers die Engeland betreden eerst twee weken in quarantaine zouden moeten. 

  Instanews image
  © via REUTERS — Boris Johnson.
 3. 25/05/2020

  Voetballen op zomerse middagen in Italië stuit op weerstand

  Indien later deze week wordt besloten om de voetbalcompetitie in de Italiaanse Serie A rond half juni te hervatten, zal het spelen van middagwedstrijden in de zomerse hitte op weerstand stuiten. De beoogde planning staat nu al ter discussie. ,,Dat is niet haalbaar, je riskeert daarmee de veiligheid van de spelers", betoogt aanvoerder Daniele Gastaldello van Brescia. ,,Voetballen om 16.30 uur zou schandalig zijn."

  Ook de Italiaanse spelersvakbond (AIC) is fel gekant tegen duels die in de loop van de middag zouden moeten beginnen. ,,Om 16.30 uur aftrappen in hartje zomer? Dat gaat echt niet gebeuren. De voorzitters van de clubs denken alleen maar aan de tv-uitzendingen en niet aan de gezondheid van de spelers", reageert Umberto Calcagno, de vice-voorzitter van AIC.

  In het restant van de Serie A moeten in relatief korte tijd nog twaalf speelronden worden afgewerkt. De normale aanvangstijden (12.30, 15.00, 18.00 en 21.00 uur) zijn al niet meer van kracht. Voor de resterende duels wordt vooralsnog gewerkt met drie starttijden: 16.30, 18.45 en 21.00 uur.

  De Italiaanse regering neemt donderdag waarschijnlijk een besluit over het al dan niet hervatten van de Serie A en dan eventueel ook over een begindatum.

 4. 25/05/2020

  Liefdadigheidstoernooi met Grand Slam-winnaressen in Charleston

  Op de kenmerkende groene gravelbanen van Charleston in South Carolina zal eind juni toch een tennistoernooi worden gehouden, de coronastop tot eind juli ten spijt. Het gaat om een liefdadigheidstoernooi waarbij twee teams van elk acht tennissers het in zestien enkel- en acht dubbelpartijen tegen elkaar opnemen. Publiek is daarbij niet welkom. De wedstrijden worden wel uitgezonden en de opbrengst gaat naar de zorgsector.

  De Amerikaanse speelsters Madison Keys en Bethanie Mattek-Sands zijn de aanvoerders van de twee teams. De deelnemerslijst telt vier grandslamwinnaressen: de Canadese Bianca Andreescu (US Open 2019), de Wit-Russische Victoria Azarenka (Australian Open 2012 en 2013) en de Amerikanen Sofia Kenin (Australian Open 2020) en Sloane Stephens (US Open 2017).

  De andere deelnemende tennissters zijn: de Puerto Ricaanse olympisch kampioene Monica Puig, de Australische Ajla Tomljanovic, de Canadezen Leylah Fernandez en Eugenie Bouchard en de Amerikanen Alison Riske, Amanda Anisimova, Jennifer Brady, Danielle Collins, Shelby Rogers en Emma Navarro (WTA-504).

 5. 25/05/2020

  Oud-basketballer Ewing mag thuis herstellen

  De befaamde oud-basketballer Patrick Ewing is weer thuis. De 57-jarige Amerikaan werd onlangs opgenomen in een ziekenhuis vanwege besmetting met het coronavirus. De tweevoudig olympisch kampioen mag nu in huiselijke kring verder herstellen. ,,Het gaat beter met hem", liet zijn zoon weten.

  Ewing speelde 17 jaar in de  NBA en stond vijftien seizoenen onder contract bij New York Knicks. Hij is hoofdtrainer van het team van Georgetown University. Zijn spelers zijn niet besmet geraakt.