1. 29/05/2020

  'Herstart NBA op 31 juli'

  Commissaris Adam Silver van de NBA heeft de raad van commissarissen van de basketbalcompetitie laten weten dat hij hoopt op een herstart van het seizoen op 31 juli. Dat meldde de sportwebsite The Athletic. De NBA wilde het bericht echter niet bevestigen.

  De NBA was de eerste Amerikaanse competitie die werd stilgelegd vanwege de uitbraak van het nieuwe coronavirus. Dat gebeurde op 12 maart nadat de Franse basketballer Rudy Gobert van Utah Jazz positief had getest.

  Hoe de basketbalcompetitie het seizoen wil afmaken en of dat met publiek gaat zijn, is nog niet bekend. Er liggen plannen om alle wedstrijden op één locatie te gaan afwerken.

  Instanews image
  © USA TODAY Sports — Rudy Gobert.
 2. 29/05/2020

  Premier League-baas hoopt volgend seizoen op publiek bij duels

  Premier League-baas Richard Masters is optimistisch dat voetbalsupporters weer naar het stadion kunnen volgend seizoen, al zal dat wellicht pas geleidelijk in de loop van het seizoen kunnen. Het uitspelen van het huidige seizoen vanaf 17 juni zal volledig zonder publiek zijn.

  ,,Niemand weet nog wanneer we kunnen ophouden met wedstrijden achter gesloten deuren en het is goed dat we deze voorzorgsmaatregelen nemen, maar er is optimisme bij de Premier League en bij de clubs dat we de fans terug in de stadions zullen zien volgend seizoen, al zal dat wellicht gefaseerd gaan", zei Masters tegen Sky Sports News.

  Hij hoopt dat het de clubs een mentale boost zal geven en dat dit hetgeen is waar iedereen naartoe werkt. ,,We weten allemaal dat de Premier League die we kennen en waar we van houden pas echt helemaal terug is als we supporters op de tribunes hebben staan."

  De Premier league-baas maakte ook nog bekend dat de transferperiode in Engeland van start zal gaan aan het einde van het huidige seizoen. Hoe lang die dan duurt is volgens hem nog niet bekend.

  Instanews image
  © BSR Agency — Richard Masters.
 3. 29/05/2020

  Franse clubs mogen oefenduels spelen

  Franse clubs mogen mogelijk in juli oefenwedstrijden gaan spelen in aanloop naar het nieuwe seizoen in de Ligue 1. In Frankrijk is de competitie definitief stilgelegd en Paris Saint-Germain is aangewezen als kampioen. De clubs mogen zich zodoende richten op het nieuwe voetbalseizoen, dat in augustus van start moet gaan. De organisatie van de competitie hoopt bij de start van het seizoen in augustus ook weer supporters toe te laten in de stadions. 

 4. 29/05/2020

  Rode Ster pakt titel bij hervatting competitie

  Rode Ster Belgrado heeft meteen bij de hervatting van de competitie in Servië het kampioenschap opgeëist. De ploeg van coach Dejan Stankovic won met 0-4 bij FK Rad uit Belgrado en kwam daarmee op 72 punten. Concurrent Partizan heeft 58 punten, veertien minder een kan met nog vier duels te spelen de koploper niet meer inhalen.

  Voor Rode Ster is dit het derde landskampioenschap op rij. Voor Stankovic, oud-speler van Rode Ster, Lazio en Internazionale, is het de eerste titel met de club. Hij begon vlak voor kerst vorig jaar aan zijn eerste trainersklus bij Rode Ster.

 5. 29/05/2020

  Serie A begint met vier inhaalduels

  De Serie A begint in het weekend van 20 en 21 juni met vier inhaalwedstrijden uit de 25ste speeldag. Toen kon vanwege de uitbraak van het coronavirus enkele duels in het zwaar getroffen noorden niet doorgaan. Het gaat om Atalanta - Sassuolo, Inter -Sampdoria, Verona - Cagliari en Torino - Parma.

  De finale van het Italiaanse bekertoernooi moet worden gespeeld op 17 juni en daarvoor moeten nog de returnwedstrijden van de halve finales worden afgewerkt. Daarin spelen Napoli en Internazionale tegen elkaar en Juventus en AC Milan.