1. 30/05/2020

  Einde liveblog

  Dit liveblog is hiermee ten einde. Morgen zijn we er weer bij!

 2. 30/05/2020

  Nul positieve gevallen PL

  Er zijn geen positieve tests vastgesteld in de laatste ronde van testen bij spelers in de Premier League.

  ,,De Premier League kan bevestigen dat op donderdag 28 mei en vrijdag 29 mei 1130 spelers en stafleden zijn getest op Covid-19. Van deze testen was er geen positief", zei de Premier League.

 3. 30/05/2020

  Wedstrijd in Oekraïne door corona uitgesteld

  De wedstrijd tussen Karpaty en Mariupol gaat zondag niet door, zo meldt de voetbalbond van Oekraïne. Meerdere spelers en stafleden van Karpaty hebben namelijk positief getest op het coronavirus. Het duel in de hoogste voetbaldivisie wordt daardoor uitgesteld. ,,De betrokken spelers en stafleden zitten nu in zelf-isolatie. Ze vertonen geen symptomen."

 4. 30/05/2020

  Fognini last pauze in

  De Italiaanse tennisser Fabio Fognini heeft de sportpauze vanwege de coronapandemie benut om zich aan beide enkels te laten opereren. De nummer 11 van de wereld meldde op Twitter dat hij al langer last had van zijn linkerenkel en had gehoopt dat de wedstrijdloze periode de klachten zou doen oplossen. Dat gebeurde niet waarna hij zaterdag een ingreep onderging.

  ,,Ik heb al meer dan drie jaar problemen met mijn linkerenkel. Het was iets waarmee ik had leren leven", schrijft de 33-jarige Italiaan. ,,En de afgelopen twee jaar kreeg in ook last van mijn rechterenkel. Na nieuw onderzoek en overleg met mijn begeleiders heb ik besloten me aan beide enkels te laten opereren. Ik denk dat het de juiste beslissing is nu we met het tennis toch in een noodgedwongen pauze zitten", schreef hij kort voor de opname.

  Instanews image
  © EPA — Fabio Fognini.
 5. 30/05/2020

  Spaanse clubs mogen voluit trainen

  Voetbalclubs uit de twee hoogste klassen van Spanje mogen vanaf maandag weer voluit trainen. Dat hebben de organisatoren van beide competities zaterdag laten weten. De beste voetbalploegen van Spanje begonnen begin deze maand weer met trainen, na de uitbraak van het coronavirus. Ze begonnen in kleine groepjes en oefenden afgelopen week al met maximaal veertien spelers op het veld. Vanaf maandag mogen ze met de hele selectie oefenen.

  De Spaanse clubs maken zich op voor de hervatting van het seizoen. Sevilla en Real Betis spelen op 11 juni het eerste duel in La Liga na de coronapauze. De bedoeling is dat de laatste wedstrijden van het seizoen op 19 juli worden gespeeld. Er staan nog elf speelrondes op het programma in la Liga. FC Barcelona, de club van Frenkie de Jong, heeft aan kop van de ranglijst twee punten voorsprong op Real Madrid.

  Instanews image
  © EPA