1. 01/06/2020

  Geen record voor wielrenner Buchmann in 'Everest Challenge'

  De Duitse wielrenner Emanuel Buchmann gaat toch niet de boeken in als de nieuwe recordhouder van de zogeheten Everest Challenge. De 27-jarige coureur van Bora-hansgrohe heeft volgens de organisatie van de uithoudingsproef niet voldaan aan alle voorwaarden.

  De nummer 4 van de Tour de France van vorig jaar reed afgelopen vrijdag steeds weer opnieuw de Haiminger Berg in het Ötztal in Tirol in Oostenrijk op, een klim van 10 kilometer met 1050 hoogtemeters. Dat deed hij echter niet steeds aan dezelfde kant van de berg, terwijl je volgens de regels maar voor één klimzijde mag kiezen.

  Ook zijn tijd van 7 uur en 28 minuten klopte volgens de wedstrijdleiding niet. Het ging bij Buchmann om de gereden tijd en niet volgens de voorschriften om de verstreken tijd en die bedroeg 7 uur en 51 minuten.

  Buchmann deed zijn recordpoging vooral voor het goede doel. Door zijn twee 'overtredingen' van het reglement blijft het huidige record van de Amerikaan Keegan Swenson (7 uur en 40 minuten) staan.

  De bedoeling van de Everest Challenge is in zo kort mogelijke tijd 8846 hoogtemeters te overbruggen, oftewel de hoogte van de Mount Everest.

  Instanews image
  © BSR Agency — Buchmann tijdens de Dauphiné in 2019.
 2. 01/06/2020

  Halve selectie Vasco da Gama test positief

  De Braziliaanse voetbalclub Vasco da Gama is hard getroffen door het nieuwe coronavirus. Bij een nieuwe testronde reageerden zestien spelers positief. De besmette groep is in isolatie geplaatst. Drie van hen voelden zich al ziek.

  ,,Dit toont enkel maar aan dat wij de regels volgen en het virus zo snel mogelijk opsporen bij onze spelers", liet de club uit Rio de Janeiro weten. ,,Zo kunnen we het coronavirus zo snel mogelijk een halt toeroepen."

  De spelers van Vasco da Gama trainden bij de club nog individueel. Groepstrainingen zijn in Brazilië nog niet toegestaan.

 3. 01/06/2020

  Legioen steunt Feyenoord: veel supporters verlengen seizoenkaart

  Bij Feyenoord hebben binnen een week al 10.000 supporters hun seizoenkaart verlengd voor seizoen 2020-2021. ,,De club is zeer dankbaar voor deze geweldige steun en hoopt dat veel seizoenkaarthouders nog zullen volgen", laat de nummer 3 van het beëindigde eredivisieseizoen weten.

  Sinds vorige week woensdag is het bij Feyenoord voor seizoenkaarthouders mogelijk te verlengen en zo hun plek in het stadion veilig te stellen voor het moment dat zij weer welkom zijn in De Kuip. ,,Van de 10.000 fans die dat inmiddels hebben gedaan, hebben ruim 3500 seizoenkaarthouders gekozen voor de ‘full support’ optie, waarmee ze afzien van tegemoetkoming en de club een extra steuntje in de rug geven in deze moeilijke tijden", aldus de Rotterdamse club.

  Fans die voor een regulier abonnement kiezen, kunnen aanspraak maken op een financiële compensatie voor de wedstrijden die niet bezocht kunnen worden tot een maximum van 85 procent van het totaalbedrag. Door de coronacrisis is de verwachting dat de stadions in de eerste maanden van het nieuwe seizoen nog vrijwel leeg dienen te blijven om een nieuwe besmettingsgolf van het longvirus te voorkomen.

 4. 01/06/2020

  Shirtsponsor blijft Vitesse trouw

  Shirtsponsor Prins Petfoods blijft Vitesse trouw. Het familiebedrijf uit Veenendaal verlengde eerder dit jaar de samenwerking al voor een extra seizoen, maar tekent nu bij voor nog een jaar. De partijen blijven daardoor in elk geval tot medio 2022 aan elkaar verbonden.

  ,,Juist nu moeten we de krachten bundelen en samen sterk staan", zegt Wil Mulders, directeur van Prins Petfoods. "Nu er niet gevoetbald kan worden en er straks waarschijnlijk in lege stadions gespeeld wordt, krijgt Vitesse harde klappen. Als partner en shirtsponsor willen wij de club met deze contractverlenging een steuntje in de rug geven."

  Vitesse beleeft door de coronacrisis een "uiterst zware periode", aldus de Arnhemse eredivisieclub op de eigen website. Een kort geding waarin een huurverlaging werd geëist van de stadioneigenaar ging onlangs verloren.

  Instanews image
  © ANP — De Gelredome, de thuishaven van Vitesse.
 5. 01/06/2020

  Voorzitter Italiaanse voetbalbond hoopt op fans in stadions

  De voorzitter van de Italiaanse voetbalbond FIGC hoopt dat er al in juli duels in de Serie A kunnen worden gespeeld met toeschouwers. Dat zei Gabriele Gravini bij een interview met Radio 24 waaruit persbureau Ansa citeert. ,,Ik hoop met heel mijn hart dat er in de laatste speelronden kleine groepjes fans in de stadions aanwezig kunnen zijn", aldus Gravini, die vorige week tot een akkoord kwam met sportminister Vincenzo Spadafora en Serie A-baas Paolo Dal Pino om het vanwege het coronavirus stilgelegde seizoen op 20 juni te hervatten.

  Bij de herstart zijn in de stadions maximaal driehonderd betrokkenen welkom. Gravini zei te beseffen dat het wellicht te vroeg is om zijn wens uit te spreken. Maar hij voegde eraan toe dat het mogelijk moet zijn in stadions die 60.000 toeschouwers kunnen herbergen enkele plukjes fans op veilige afstand van elkaar te laten plaatsnemen.

  Vanuit het ministerie van Volksgezondheid kwam meteen het signaal dat toeschouwers geen onderwerp van gesprek zijn geweest tijdens de onderhandelingen.