1. 08/06/2020

  Dit liveblog is afgesloten. De laatste ontwikkelingen lees je hier. 

 2. 08/06/2020

  De GGD kan niet alles en iedereen testen op corona. ,,Hele sectoren zoals de slachthuizen testen op het virus, gaat niet lukken. Het testen moet behapbaar blijven." Dat zei burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen vanavond na afloop van het beraad van de burgemeesters van de 25 Veiligheidsregio's.

  Volgens Bruls moet er getest worden als je al weet dat iemand mogelijk besmet is met het virus of als er een behoorlijk risico is op besmetting. ,,Er moet wel een aanleiding zijn om te testen of om extra onderzoek te doen. Wij kunnen niet oneindig een beroep doen op de capaciteit van de GGD. Dat gaat ten kostte van testen in bijvoorbeeld het onderwijs. De GGD'en in het land zijn al enorm belast. Daarom moeten wij risicogestuurd optreden", aldus Bruls die voorzitter is van het beraad. Hij zegt dat per regio moet worden gekeken welke maatregelen het beste kunnen worden genomen.

  Instanews image
  © ANP — Burgemeester Hubert Bruls na afloop van het overleg in het provinciehuis over de coronamaatregelen met burgemeesters van de 25 grootste gemeenten.
 3. 08/06/2020

  Sauna's en massagesalons blijven tot 1 juli gesloten, maar de bordelen mogen in België sinds vandaag weer open. Een bezoekje aan de sekshuizen zal voor de klanten even wennen zijn. Bij binnenkomst wordt de temperatuur van de klant opgemeten en het dragen van een mondkapje is verplicht voor zowel bezoeker als gastvrouw/heer. Niet iedereen is blij met de heropening. ,,Het is levensgevaarlijk.’’ Lees hier meer.

 4. 08/06/2020

  Een op de tien Rotterdammers die een afspraak heeft gemaakt voor een gratis coronatest komt niet opdagen, terwijl anderen meerdere dagen moeten wachten tot er plek is. De GGD Rotterdam-Rijnmond beseft dat er ‘uiteenlopende redenen’ zijn voor zo’n no-show in de eerste week dat iedereen met klachten zich kan laten testen. Zo kan een coronapatiënt zieker zijn geworden. Lees hier meer.

  Instanews image
  © Sanne Donders —
 5. 08/06/2020

  Precies honderd dagen nadat de eerste besmetting met het coronavirus in de stad New York was bevestigd, zijn maandag de eerste versoepelingen van de lockdown van kracht gegaan. Zo mochten de werkzaamheden op 32.000 bouwplaatsen worden hervat en konden de winkels weer opengaan voor verkoop aan de deur. ,,Vandaag is de dag dat we ons beginnen te ontdoen van deze ziekte", zei burgemeester Bill de Blasio.