1. 13/06/2020

  De Chileense president Sebastián Piñera heeft zijn minister van Volksgezondheid Jaime Mañalich ontslagen. Hij bedankte hem voor de bewezen diensten en wees Oscar Enrique Paris als opvolger aan.

  In het Zuid-Amerikaanse land is al een week een heftige discussie gaande over het groeiend aantal coronadoden en nieuwe infecties. En dat terwijl de 7 miljoen inwoners van hoofdstad Santiago en omgeving, de grootste brandhaard, al bijna een maand verplicht thuis zitten. 

  Chili telt inmiddels meer dan 167.000 geregistreerde besmettingsgevallen. De afgelopen 24 uur was de toename ruim 6500, maar iets minder dan het vrijdag gevestigde record van 6754. Tot dusver bezweken 3100 patiënten aan Covid-19.

 2. 13/06/2020

  Nederland gaat een belangrijke rol spelen bij de productie van het coronavaccin van de universiteit van Oxford en farmaceut AstraZeneca. Ons land heeft daarvan samen met Duitsland, Frankrijk en Italië 300 miljoen doses gekocht. Dat zegt de Nederlander Ruud Dobber, lid van de raad van bestuur van het Brits-Zweedse AstraZeneca tegen deze site.

  Instanews image
  © AstraZeneca — Ruud Dobber is lid van de Raad van Bestuur van AstraZeneca.
 3. 13/06/2020

  Goed nieuws voor wie komende weken al naar Griekenland op vakantie wil. Passagiers van vliegtuigen uit Nederland hoeven niet eerst een week in quarantaine als de uitslag van hun coronatest negatief is. 

  Vanaf maandag mogen vliegtuigen uit Nederland weer landen, in eerste instantie alleen op de luchthaven van Athene. Alle passagiers krijgen ter plekke een coronatest. Vervolgens moeten ze uiterlijk een dag in zelfquarantaine in een hotel naar keuze, tot de uitslag bekend is. Wie het virus niet blijkt te hebben, mag gaan en staan waar hij wil.

 4. 13/06/2020

  De Grand Prix van Portugal keert na een afwezigheid van ruim 20 jaar waarschijnlijk terug in de Formule 1. Het is zelfs mogelijk dat er dit najaar twee opeenvolgende weekeinden wordt geracet op het Autódromo Internacional do Algarve in Portimão.

  Sportdirecteur Ross Brawn van de Formule 1 hintte er vrijdag al op toen de koningsklasse bekendmaakte dat de Grands Prix van Azerbeidzjan, Singapore en Japan zijn geschrapt als gevolg van het coronavirus.

 5. 13/06/2020

  Paleis Soestdijk opent deze zomer tijdelijk de deuren van het park voor het publiek. In juli en augustus gaat het park op woensdagen en vrijdagen open, laat directeur Frans van der Avert weten.

  De openstelling is volgens Van der Avert ingegeven door het feit dat veel mensen door de coronamaatregelen hun vakantie in Nederland zullen doorbrengen. ,,Door de openstelling van het park verwachten wij bij te kunnen dragen aan de behoefte voor een fijne dag in de natuur tegen een prachtig, historisch decor".

  Instanews image
  © ANP — Paleis Soestdijk