1. 11/07/2020

  Amerika is nog steeds het land met de meeste besmettingen en doden als gevolg van het coronavirus. Het land kent inmiddels meer dan 3,3 miljoen geregistreerde besmettingen en ruim 137.000 doden. Met 414 doden per 1 miljoen inwoners, is Amerika inmiddels ook slechter af dan bijvoorbeeld Nederland (358). Dat blijkt uit cijfers van de website Worldometer. Zweden heeft inmiddels 547 doden per 1 miljoen inwoners. 

 2. 11/07/2020

  In Israël zijn duizenden demonstranten op de been. Ze hebben zich verzameld in Tel Aviv. Het land leek het coronavirus snel onder controle te hebben, maar heeft nu te maken met een tweede en zware besmettingsgolf.

  De demonstranten zijn boos op de regering in verband met het niet nemen van de juiste maatregelen. De politiek besloot na een eerste en strenge lockdown het land vrijwel in een keer open te gooien. Ook evenementen werden weer toegestaan.

  Instanews image
  © EPA
 3. 11/07/2020

  Aanvaller Vincent Janssen kan zich weer volledig richten op zijn Mexicaanse voetbalclub Monterrey. De 26-jarige spits is coronavrij verklaard. ,,Ik heb negatief getest en dat is een goede zaak", liet hij weten op social media.

  Janssen maakte op 29 juni bekend dat hij besmet was geraakt met het virus. Hij ging thuis in isolatie. Janssen verruilde vier jaar geleden AZ voor Tottenham Hotspur, dat zo'n 20 miljoen euro voor hem betaalde. Hij kreeg nauwelijks speeltijd bij de club uit Londen en na een uitstapje naar Fenerbahçe (2017-2018) werd hij vorig seizoen met Monterrey landskampioen.

 4. 11/07/2020

  Vorige week zaterdag dook het aantal coronapatiënten dat nog in een ziekenhuis wordt behandeld al even onder de honderd. Daarna steeg het aantal weer, tot afgelopen woensdag het aantal ziekenhuisopnames weer daalde naar 94 en donderdag nog verder daalde naar 91. Bij minder dan honderd ziekenhuisopnames zijn er per ziekenhuis gemiddeld minder dan twee coronapatiënten.

 5. 11/07/2020

   Voor het eerst in een paar dagen is het aantal coronapatiënten dat in het ziekenhuis ligt gestegen naar boven de honderd. Het aantal coronapatiënten op de intensive care bedraagt nu 26, een meer dan gisteren.

  Het aantal COVID-opnames buiten de IC bedraagt vandaag 77 en dat zijn er acht meer dan gisteren, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

  Voorzitter Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg: ,,We zien een lichte toename van het aantal COVID-patiënten, bij het lage totaal aantal is dat geen reden tot zorg."