Bekijk alle updates
 1. 31/07/2020

  Einde VT1

  Dat was het. Na 90 minuten wordt de vlag gezwaaid voor het einde van de eerste vrije training op Silverstone. Bovenaan vinden we de naam van Max Verstappen terug: 1.27,422. Nico Hülkenberg moest duidelijk wennen en reed dus nog niet op de limiet voor een negende plaats.

  Bedankt voor het volgen van dit liveblog en graag tot later vanmiddag, wanneer om 16.00 uur VT2 wordt verreden.

 2. 31/07/2020

  Code rood

  Vlak nadat Verstappen hem met 1.29,231 op P1 zet, krijgen we alsnog code rood. Het vuil dat Giovinazzi heeft achtergelaten moet toch even worden opgeruimd.

 3. 31/07/2020

  Amper twee minuten later zet ook teamgenoot Giovinazzi hem naast de baan. Wanneer hij doorrijdt, vliegen een aantal onderdelen van de Alfa Romeo af en ook de banden zijn er he-le-maal aan.

  In de herhaling zien we dat het inderdaad een flinke schuiver is geweest. Gelukkig blijft een ontmoeting met de bandenstapel de Italiaan bespaard.

 4. 31/07/2020

  Let's go

  De klok loopt voor het begin van de eerste vrije training op Silverstone! Wereldkampioen Hamilton bijt het spits af op de baan waar hij zes keer won.

 5. 31/07/2020

  Yes, 'de Hulk' zit in de wagen. Hij zal hoogstwaarschijnlijk ook volgende week in de auto zitten op hetzelfde circuit, vanwege de richtlijnen in Engeland.

  ,,Ik was al op weg naar de Nürburgring voor een ander project, toen Otmar (Szafnauer, red.) belde", reageert Hülkenberg. ,,Dat was nog geen 24 uur geleden, dus het voelt een beetje surrealistisch, maar ik hou wel van een uitdaging. Uiteraard is het een lastige situatie voor het team en 'Checo'. Hij is een vriend van me, een oud-teamgenoot en ik wens hem een snel herstel."