1. 06/08/2020

  Dit liveblog is gesloten.

 2. 06/08/2020

  Sinds vandaag is het Nationaal Hitteplan weer van kracht. Dat betekent dat we de waarschuwing krijgen om ‘voldoende’ te drinken. Maar hoeveel is dat eigenlijk? Lees hier het hele verhaal.

 3. 06/08/2020

  De NS raadt strandgangers die vandaag vanuit Zandvoort met de trein naar huis willen aan om op tijd te vertrekken. Ook moeten badgasten volgens de spoorvervoerder niet allemaal in de rechtstreekse trein naar Amsterdam stappen. ,,De treinen met een overstap via Haarlem zijn ook een prima verbinding", aldus een woordvoerster. 

  De NS heeft vanwege het zomerse weer extra en langere treinen ingezet om te grote drukte te voorkomen. Er vertrekken tot 23.00 uur 's avonds zes treinen per uur uit Zandvoort. ,,Maar als iedereen nu in de laatste trein naar Amsterdam stapt, wordt de drukte alsnog niet gespreid", waarschuwt de vervoerder.

  Instanews image
  © ANP
 4. 06/08/2020

  De thermometer tikt inmiddels op veel plaatsen een dikke dertig graden aan. Recreatieplassen stromen vol, zwembadjes worden opgeblazen en zonnebrandcrème vliegt de drogist uit. Maar niet alleen wij mensen moeten ons voorbereiden. Ook huisdieren hebben last van de warmte. Hoe houd je je vier- of tweevoeter koel deze week? Lees hier het hele verhaal.

 5. 06/08/2020

  Temperaturen die stijgen richting 30 graden Celsius? Dat betekent veelvuldig barbecueën en picknicken. Maar hoelang mogen je etenswaren in de zon blijven liggen? Niet lang, zeggen de experts. Lees hier het hele verhaal.