1. 09/08/2020

  Hiermee sluiten we dit liveblog af. Vandaag werd de 29ste hittegolf sinds het begin van de weermetingen een feit. We wensen jullie een fijne, zwoele avond.

 2. 09/08/2020

  De drukte op de Nederlandse stranden zorgde ook voor een hoog aantal zwemmers in nood. Tientallen mensen werden door reddingsdiensten uit zee gehaald. Voor vier zwemmers kwam hulp helaas te laatzij overleden.

  Op de stranden aan de westkust van ons land, van Hoek van Holland tot aan Noord-Holland is vanmiddag en vanavond de rode vlag gehesen. Ook werden NL-Alerts verstuurd. De boodschap: ga niet zwemmen, de zee is gevaarlijk. 

  Instanews image
  © ANP —
 3. 09/08/2020

  Het was dit weekend ongekend druk op de Haagse stranden. Volgens locoburgemeester Hilbert Bredemeijer waren er twee keer zoveel mensen aan onze kust als ‘normaal’ op topdrukte-dagen, zoals we die vóór het corona-tijdperk zagen.

  Volgens de CDA-politicus is de leefbaarheid en handhaafbaarheid op de stranden van Scheveningen en Kijkduin onder druk komen te staan. Na de chaos van gisteren werd vannacht door het Haagse stadsbestuur besloten om het aantal gemeentelijke hulpdiensten op te schroeven. ,,Alleen al vandaag hebben wij 65 verkeersregelaars in touw. Met alle handhavers en fietscoaches betekent dat een inzet van ruim 115 mensen. Dat is exclusief de andere hulpdiensten zoals politie, brandweer, ambulancepersoneel en reddingsbrigade.”

 4. 09/08/2020

  Extreme hitte en slechte luchtkwaliteit vormen gezondheidsrisico’s, vooral voor kwetsbare mensen. Wat gebeurt er in ons lichaam als het zo warm is? (Premum)

  Instanews image
  © Shutterstock — Foto ter illustratie.
 5. 09/08/2020

  Handhavers van de gemeente Den Haag hebben vandaag zeshonderd boetes uitgedeeld en honderdvijftig wielklemmen geplaatst. Dat laat wethouder en loco-burgemeester Hilbert Bredemeijer weten aan het AD Haagse CourantIn Scheveningen werd al jaren geen wielklem meer gebruikt, maar die werd speciaal voor dit weekend weer teruggehaald.

  Ook werd in Scheveningen vanmiddag een verkeersregelaar mishandeld met een ploertendoder.

  Instanews image
  © EPA — Drukte op het strand van Scheveningen.