1. 22/09/2020

  Oppositiepartijen van links tot rechts hebben vandaag keiharde kritiek op het coronabeleid van het kabinet, en het oplopende aantal besmettingen in Nederland. Partijen snappen niet dat er na zes maanden nog steeds niet voldoende testcapaciteit is, en vragen zich af of het kabinet wel eerlijk is geweest over de mondkapjesrichtlijn voor medewerkers in de ouderenzorg.

 2. 22/09/2020

  Net als bij mensen in het onderwijs en de zorg zouden ook beveiligers zich met voorrang moeten kunnen laten testen op het coronavirus. Daarvoor pleit koepelorganisatie Nederlandse Veiligheidsbranche. ,,De kans bestaat dat de komende weken de veiligheid op publiek en privaat terrein in gevaar komt door gebrek aan beveiligers, dat het gevolg is van te weinig testcapaciteit", zo stelt de organisatie in een brief aan gezondheidsminister Hugo de Jonge en veiligheidsminister Ferd Grapperhaus. Eerder vroeg de politie ook al om voorrang.

 3. 22/09/2020

  #ikdoenietmeermee, meldt een bonte stoet Nederlandse artiesten op sociale media. Dit kan niet langer zo, zeggen ze, en met ‘dit’ doelen ze op het Nederlandse coronabeleid. Wat is hun kritiek? En snijdt die hout, als we naar de feiten kijken?

 4. 22/09/2020

  De Russische president Vladimir Poetin wil samenwerken bij de ontwikkeling van coronavaccins. De leider van Rusland kondigde aan binnenkort een onlineconferentie te willen houden voor landen die hiervoor belangstelling hebben.

  Rusland zelf heeft in recordtijd een vaccin ontwikkeld, dat inmiddels wordt toegepast. Westerse landen plaatsen hier hun vraagtekens bij. Poetin zei het 'betrouwbare, veilige en effectieve' vaccin ook aan andere landen te willen verstrekken.

 5. 22/09/2020

  #ikdoenietmeermee, meldt een bonte stoet Nederlandse artiesten op sociale media. Dit kan niet langer zo, zeggen ze, en met ‘dit’ doelen ze op het Nederlandse coronabeleid. Wat is hun kritiek? En snijdt die hout, als we naar de feiten kijken?