1. 08/10/2020

  Directeuren en voorzitters van grote organisaties uit de regio - waaronder Zadkine, het Havenbedrijf Rotterdam en KPN - roepen in een gezamenlijke video Rotterdam eensgezind op om thuis te werken én de coronamaatregelen te volgen. De kijker krijgt gelijk een inkijkje in hun huiskamer of keuken. Want tenslotte moet iedereen thuiswerken.  

 2. 08/10/2020

  Bekijk hieronder hoeveel coronabesmettingen er zijn in jouw gemeente via onze nieuwe applicatie:

  Coronalocatie laat een kaart van Nederland zien, met daarop oplichtende of uitdovende brandhaardjes, die symbool staan voor de mate waarin het virus op verschillende plekken in het land actief is. De tool is vanaf nu exclusief te raadplegen op de site en app van het AD.

 3. 08/10/2020

  Een recordaantal Rotterdammers heeft de afgelopen 24 uur gehoord positief te zijn voor corona: In totaal 424. Het is de tweede keer deze week dat Rotterdam de grens van vierhonderd breekt. Het grotere Amsterdam telt 445 nieuwe besmettingen. Andere koplopers in de regio zijn Hoeksche Waard (60 nieuwe positieve testen), Nissewaard (42) en Vlaardingen (40).

 4. 08/10/2020

  Vanwege de kleine gezelschappen in het restaurant door de coronamaatregelen besloot eigenaar Olivier van Hoey Smith (40) van De Beurs aan de Kruiskade in hartje Rotterdam het totaal over een andere boeg te gooien. Samen met zijn personeel wil hij de brutaalste tent van Nederland worden. 'We hebben een ordinair Rotterdams wijf en een valse nicht in de bediening'. 

 5. 08/10/2020

  Duizenden mensen extra raakten sinds de uitbraak van het coronavirus werkloos in het Rijnmondgebied. Het betekent handenvol werk voor UWV dat zelf ook het roer moest omgooien. Maar de boodschap is ook in deze barre tijden opbeurender zijn banen, óók voor ouderen.