1. 15/10/2020

  'De verdachte mag naar huis. Euh, nee. De getuige mag naar huis.'

  Terug van de koffiepauze heeft advocaat Sander Janssen geen vragen meer. Het hof ook niet. Advocaat-generaal Koos Plooij heeft één vraag: "Wat bedoelde u toen u zei dat Astrid Holleeder werd beschouwd als vooruitgeschoven post van Willem Holleeder en dat u daarom niet wilde dat ze strafadvocaat werd?"

  Teeven: "Wij wilden niet dat mensen bijvoorbeeld in voorlopige hechtenis zaten en dat vertrouwelijke onderzoeksinformatie meteen zou worden doorgespeeld aan haar broer."

  Ineens is het verhoor hiermee afgelopen, plotseling.

  De voorzitter van het gerechtshof verspreekt zich: "De verdachte mag naar huis."

  Holleeder reageert blij, maar hij heeft pech. De voorzitter herstelt zich:"De getuige mag naar huis. U meneer Holleeder moet nog even blijven." 

 2. 15/10/2020

  Pauze

  Op verzoek van advocaat Sander Janssen last het gerechtshof een koffiepauze in.

 3. 15/10/2020

  'Astrid Holleeder was kwaad op mij omdat ik tegenhield dat ze advocate werd'

  Teeven hield samen met toenmalig hoofdofficier van justitie Hans Vrakking lang tegengehouden dat Willems zus Astrid Holleeder advocate werd. Teeven: "Daarom is zij lang kwaad op mij geweest. Dat had niets met deze zaak te maken. Wij als justitie zagen haar als vooruitgeschoven post van meneer Holleeder en wilden niet dat zo iemand actief zou worden in de strafadvocatuur."

 4. 15/10/2020

  De sfeer warmt weer wat op

  De sfeer warmt weer wat op. Teeven vertelt dat hij ooit één keer, per ongeluk, in dezelfde ruimte was als Holleeder. "Dat was toevallig, in een café aan de Willemsparkweg in Amsterdam-Zuid, ik was daar privé."

  Holleeder: "Ik heb u ook gezien hardlopend op het Leidseplein!"

  Teeven: "Daar heb ik u niet gezien, maar wel in dat café aan de Willemsparkweg. Volgens mij is de heer Holleeder daar nog eens op zijn gezicht geslagen."

  Holleeder: "De Joffers dus?!" (Ex-topvechter en crimineel Dick Vrij brak daar zijn kaak.)

  Teeven: "Nee, dat café aan de Willemsparkweg."

  Holleeder imiteert Teeven, die hetzelfde antwoord gaf op vele vragen: "Weet ik allemaal niet meer hoor, het is alweer 15 jaar geleden!"

  Teeven: "Dit is zelfs 25 jaar geleden." 

 5. 15/10/2020

  Teeven wist niet dat zijn gesprekspartner Thomas van der Bijl in hasj handelde

  In de maanden begin 2006 waarin Teeven in het geheim met Thomas van der Bijl sprak, was die ook verwikkeld in hasjhandel op behoorlijke schaal en werd hij gearresteerd in een busje met honderden kilo's hasj. Teeven werd daardoor overvallen, want hij wist niet dat Van der Bijl nog in de drugs bezig was.

  Allerlei vragen van Janssen over Van der Bijls drugshandel blijven dan ook onbeantwoord.