1. 27/11/2020

  Akkoord Barça met spelers over salarisverlaging

  De leiding van FC Barcelona heeft met de spelersgroep een principe-akkoord bereikt over een salarisverlaging. Het gaat om een bedrag van ongeveer 175 miljoen euro, onderverdeeld in 122 miljoen euro aan 'vaste' salarissen en zo'n 50 miljoen euro aan variabele vergoedingen. De spelers en begeleiding van FC Barcelona moeten nog wel officieel akkoord geven.

  Barcelona liet eerder al weten, vanwege het coronavirus, rekening te houden met 300 miljoen minder inkomsten dan gebruikelijk. Naast inkomsten uit kaartverkoop maakt Barcelona ook veel verlies door minder tot geen inkomsten uit clubwinkels en het museum van de club.

  De onderhandelingen met de spelers verliepen lange tijd vrij moeizaam. Lang niet iedereen ging direct akkoord met minder salaris.

 2. 27/11/2020

  Alle schaatsers negatief

  Een dag voor het begin van het NK sprint hebben alle deelnemers negatief getest op het coronavirus. Schaatsbond KNSB meldde dat er 164 tests zijn uitgevoerd, ook bij coaches en overige begeleiders.

  Het toernooi wordt zaterdag en zondag verreden in Thialf, zonder publiek. Kjeld Nuis en Letitia de Jong zijn de titelverdedigers.

 3. 27/11/2020

  NK veldlopen niet in Nijverdal

  De Nederlandse kampioenschappen veldlopen vinden volgend jaar niet in Nijverdal plaats. Atletiekvereniging ASV Atletics ziet onvoldoende mogelijkheden om het evenement, dat voor 6 en 7 maart op de kalender stond, tijdens de coronacrisis te organiseren.

  ,,We keken er echt naar uit om eindelijk weer een prachtig evenement te kunnen organiseren, maar vanwege het coronavirus kunnen we de veiligheid niet garanderen", aldus Ernst Haitsma, voorzitter van het NK-comité.

  De NK worden georganiseerd onder auspiciën van de Atletiekunie en de bond respecteert de keuze van de lokale organisatie. ,,Afhankelijk van de verdere ontwikkelingen van de landelijke richtlijnen inzake het organiseren van sportevenementen, zal de Atletiekunie mogelijke verantwoorde alternatieven onderzoeken voor de NK cross van dit seizoen", aldus de Atletiekunie.

  In 2022 en 2023 vinden de NK plaats in Hellendoorn.

 4. 26/11/2020

  NOC*NSF wil meer ruimte voor sport

  Sportkoepel NOC*NSF heeft minister Tamara van Ark van Medische Zorg en Sport opgeroepen sport in te zetten om de negatieve gezondheidsontwikkelingen te stoppen. De coronacrisis verergert groeiende beweegarmoede, teruglopende motorische vaardigheden, toename van welvaartsziekten en bevattelijkheid voor infectieziekten. Dat blijkt uit de Monitor Sport en Corona II, opgesteld door het Mulier Instituut.

  Gerard Dielessen, algemeen directeur NOC*NSF: ,,In de Monitor Sport en Corona II lezen we de bevestiging dat de gezondheid van de inwoners van Nederland achteruitgaat, niet in het minst doordat ze minder sporten en bewegen. Wij dringen er bij de overheid al langer op aan om onze krachtige lokale sportinfrastructuur in te zetten om deze negatieve ontwikkeling te stoppen. We hebben de komende tijd een vitale en weerbare bevolking nodig. Los van de kosten die op de lange termijn moeten worden gemaakt vanwege de gezondheidsachterstanden die velen nu oplopen.”

  NOC*NSF dringt er daarom opnieuw op aan sporten mogelijk te maken op de eigen sportaccommodatie. Dielessen: ,,Wanneer we weer op een normale manier kunnen trainen en onderlinge wedstrijden kunnen spelen, komt vanzelf ook het plezier in de sport terug. We hebben eerder aangetoond dat op een veilige manier te kunnen organiseren, door bijvoorbeeld af te spreken dat je na je sportactiviteit weer vertrekt, drukte via roosters te voorkomen en de kleedkamers en kantines dicht te houden. Ook snappen we heel goed dat er geen sprake van wedstrijden met andere verenigingen kan zijn of blijven hangen voor de gezelligheid.”

 5. 26/11/2020

  Wielerbond zoekt al nieuwe datum voor NK baan

  Wielerbond KNWU gaat op zoek naar nieuwe datums voor een aantal baankampioenschappen die tot en met het einde van het jaar op de kalender stonden. Het NK sprint en duur dat tussen kerst en oud & nieuw wordt verreden in Apeldoorn hoort daar ook bij. ,,Alleen in het meest rooskleurige scenario kan hiervoor dezelfde datum worden aangehouden", meldt de KNWU op de website.

  De wielerbond moet afwachten hoe de overheidsmaatregelen wat betreft corona in december uitpakken. ,,De baancommissie van de KNWU is van mening dat er voor een kampioenschap op de piste minimaal drie weken door middel van trainingen op de baan voorbereid moet kunnen worden", stelt de bond. ,,Mocht de komende tijd blijken dat wedstrijdsport niet voor half januari mogelijk is, dan wordt wellicht tot het schrappen van de baankampioenschappen overgegaan."