1. 29/10/2020

  Dit liveblog is afgesloten. Op de hoogte blijven van het laatste coronanieuws? Dat kan hier. 

 2. 29/10/2020

  Het contrast onder één dak kan in dit coronajaar bijna niet groter dan in huize Evers in Raalte. Diederik ziet als werkeloze brasserie-eigenaar zijn vrouw Aniek dagelijks naar de intensive care in het Deventer Ziekenhuis vertrekken. ,,Maar we zijn er voor elkaar.” Lees hier meer.

  Instanews image
  © FOTO HISSINK —
 3. 29/10/2020

  De pretparken en dierentuinen in Nederland mogen helemaal geen eten meer verkopen. Dat bevestigt een woordvoerder van het Veiligheidsberaad. Afhaalrestaurants moeten dicht en ook de verkoop van blikjes of zakjes chips in de souvenirwinkel mag niet meer. Lees hier meer.

  De bedieningshorecazaken in de parken waren al gesloten na de maatregelen van 14 oktober. Sindsdien proberen de dierentuinen en pretparken hun bezoekers via afhaalrestaurants en verkoop van etenswaar in souvenirwinkels van eten te voorzien. Sinds deze week mag dat niet meer.

  Instanews image
  © Dolph Cantrijn —
 4. 29/10/2020

  De nieuwe lockdown in Frankrijk gaat om middernacht in en Fransen haastten zich donderdag om nog laatste inkopen te doen. Dat veroorzaakte drukte in de winkels. Pasta en toiletpapier waren populaire boodschappen, net als inkt voor printers en elektronica om thuis te kunnen werken.

  Onder de nieuwe lockdown moet iedereen in principe thuis blijven. Alleen met een schriftelijk bewijs van noodzaak kunnen de Fransen over straat. Mensen mogen elke dag een uurtje dicht bij huis sporten. Fransen die bij een park wonen hebben dit keer geluk want die blijven open. In tegenstelling tot de eerdere lockdown blijven de scholen open maar moeten de kinderen vanaf 6 jaar een mondkapje dragen in de lessen.

  Vandaag meldde het agentschap voor volksgezondheid 47.637 nieuwe coronagevallen over het afgelopen etmaal. Het aantal doden door het virus steeg met 235 tot boven de 36.000.

 5. 29/10/2020

  Een op de vijf stedelingen ergert zich de laatste tijd aan het kluslawaai van buren doordat ze wegens de coronapandemie meer thuis zijn. Dat meldt Vereniging Eigen Huis (VEH) op basis van een peiling onder ruim 1500 leden in oktober.

  De verkoop van klusketens zoals Gamma en Hornbach is gestegen sinds de uitbraak van het coronavirus. De doe-het-zelfzaken lijken volop te profiteren van de coronacrisis doordat veel mensen die noodgedwongen thuis bleven, klussen in huis oppakken.