1. 28/10/2020

  Dit liveblog is gesloten

  Geen meerderheid voor de motie van wantrouwen van Wilders (PVV). Hij kreeg steun van SP, Krol, Van Kooten-Arissen, PVV, FvD en Van Haga.

  Einde van het debat. Lees alles hieronder rustig terug, dit liveblog is nu gesloten. 

  Instanews image
  © ANP — Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (CDA), Minister Tamara van Ark voor Medische Zorg (VVD) en Premier Mark Rutte
 2. 28/10/2020

  Einde van de tweede termijn. Over alle moties wordt volgende week gestemd, met uitzondering van de motie van wantrouwen van Wilders (PVV). Daar wordt nu over gestemd.

 3. 28/10/2020

  Einde van de tweede termijn van de zijde van de Kamer. Voorzitter Arib schorst voor 15 minuten, daarna gaan de bewindslieden in op de moties.

  Aansluitend wordt gestemd over de motie van wantrouwen van Wilders (PVV). ,,We hoeven niet te stemmen als de premier nu al opstapt'', grapt hij. 

 4. 28/10/2020

  Wilders (PVV) dient een motie van wantrouwen in tegen premier Rutte, omdat het kabinet weigert zijn aangenomen motie voor extra salarisverhoging uit te voeren. De motie wordt mede ingediend door de SP. 

  Kansrijk is de motie niet:

 5. 28/10/2020

  Van Ark is klaar met haar beantwoording. Einde van de eerste termijn, we gaan meteen door met de tweede termijn. Daarin krijgen alle partijen nogmaals het woord en kunnen ze moties indienen.