1. 06/11/2020

  Dit liveblog is gesloten. Lees hier verder.

 2. 06/11/2020

  Oplichters verkopen vervalste verklaringen waarin staat dat iemand coronavrij is, zónder die persoon daadwerkelijk getest te hebben. De fraudeurs bieden de documenten voor een paar tientjes via WhatsApp en Snapchat aan. Ze misbruiken namen van artsen en laboratoria. Die zijn geschokt en stappen naar de politie.

 3. 06/11/2020

  De ledenaantallen van sportverenigingen zijn tijdens de tweede coronagolf nog verder onder druk komen te staan. Drie op de tien clubs zegt te maken te hebben met een dalend aantal leden, veelal gerelateerd aan het coronavirus. Dat meldt het sociaalwetenschappelijk sportonderzoeksinstituut Mulier Instituut op basis van een peiling eind september en begin oktober.

  Met name zaalsporten hebben het momenteel moeilijk als gevolg van de geldende coronamaatregelen. ,,Je ziet dat mensen vooral bij de binnensporten afhaken, bijvoorbeeld badminton, maar ook dammen, schaken en bridge", aldus Janine van Kalmthout, die onderzoek doet naar de gevolgen van het coronavirus voor sportverenigingen. Maar het is niet alleen maar kommer en kwel. ,,Sporten als tennis en golf ervaren juist dat sporters overstappen en ook de watersporten, zoals roeien, doen het niet slecht."

 4. 06/11/2020

  Ondanks extra maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus die sinds deze week in Duitsland van kracht zijn, is er voor de tweede dag op rij sprake van een recordaantal nieuwe besmettingen. Het Robert Koch Instituut (RKI), de Duitse evenknie van het RIVM, heeft vrijdagochtend gemeld dat er in het laatste etmaal nog eens 21.506 coronabesmettingen zijn vastgesteld.

  Dat is opnieuw een flinke sprong ten opzichte van de dag ervoor. Op donderdagochtend meldde het RKI al een recordwaarde van 19.990 nieuwe besmettingen. Het totale aantal vastgestelde gevallen van het uiterst besmettelijke longvirus staat in Duitsland nu op 619.089.

  In de afgelopen 24 uur overleden in de Bondsrepubliek nog eens 166 personen aan de gevolgen van Covid-19. Het totale dodental bedraagt er nu 11.096 personen.

 5. 06/11/2020

  Staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Raymond Knops heeft tijdens een bezoek aan Saba aanvullende financiële steun toegezegd voor 1,5 miljoen dollar (ongeveer 1,27 miljoen euro). Hij bezocht het Caribische eiland woensdag en donderdag.

  Het gaat onder meer om financiering om de precaire financiële situatie van Saba te verlichten. Het eiland heeft in verband met de coronacrisis de grenzen al maanden grotendeels gesloten en ziet zijn inkomsten slinken. Met het geld moet ook de sterk verminderde belastinginkomsten van Saba worden gecompenseerd.

  Knops zei in een opgenomen toespraak aan de bevolking van Saba dat hij trots was op het werk dat de regering van het eiland in de crisistijd heeft gedaan. ,,Ik ben trots op het werk dat ze doen. We doen het samen. Dat is de reden waarom we weer extra financiële steun geven, omdat de overheid geen inkomen heeft en geld nodig heeft om de bedrijven en de mensen te ondersteunen'', aldus Knops. De staatssecretaris zei verder onder de indruk te zijn van de veerkracht van de bevolking van Saba en de manier waarop ze omgaan met de pandemie.